Skoleledere med opråb til forældre: Hold jeres børn hjemme!

Skolelederne fra Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen i Vollsmose har lagt videoer ud på deres Facebook-sider, hvor de opfordrer forældre til at sørge for, at deres børn følger regeringens retningslinjer for coronavirus.

Skoleelever over hele landet er sendt hjem. På grund af coronavirus er deres skoler lukket ned, og eleverne skal nu i stedet følge undervisningen på Aula og over nettet. En ting er at skulle undvære de sædvanlige timer i matematik og dansk, en anden er at skulle undvære sine venner. Men regeringens og Sundhedsstyrelsens budskab er klart: Lad være med at samles i større grupper over 10 personer og hold afstand til hinanden.

Det budskab har skoleleder på H.C. Andersen Skolen, Anna Vadgaard, og skoleleder på Abildgårdskolen, Allan Feldskou, valgt at bakke op om i videoer, som de hver især har lagt op på deres Facebooksider.

Skoleledere: Bliv indenfor
I videoerne på Facebook henvender de to skoleledere sig direkte til forældre i Vollsmose. Både Anna Vadgaard og Allan Feldskou opfordrer forældrene til at passe på deres børn i denne vanskelige tid.

- Kære forældre. En lille hilsen hjemme fra min dagligstue. Jeg arbejder hjemmefra, og det gør jeg selvfølgelig med håbet om ikke at være med til at bringe smitten videre. Jeg vil bede jer om at gøre det samme, lyder det fra Anna Vadgaard, som beder forældrene om at blive indenfor med deres børn.

- Bliv indenfor. Og hvis I skal ud at gå, så sørg for at hold afstand til familier, der måtte have fået samme gode idé, siger hun.

Allan Feldskous besked til forældrene er lige så tydelig.

- Der er én ting, jeg indtrængende vil bede jer om. Corona smitter. Vi skal være meget påpasselige med, hvor mange vi er sammen. Derfor: Følg statsministerens råd om at blive hjemme så meget som overhovedet muligt. Skal I ud og have lidt frisk luft, så hold god afstand til hinanden og lad være med at samles i større grupper på mere end 10, siger Allan Feldskou i sin videohilsen.

Også SSP har opfordret forældre til at hjælpe med at holde deres børn inden døre, da der blandt andet i Vollsmose har været flere situationer med grupper af unge, der har mødtes i større forsamlinger.

Indtil videre er meldingen, at børnene kan vende tilbage til deres skoler og klassekammerater den 14. april.

Seneste Artikler
Vollsmoses medier holder sommerferie
Fyns Politi: Efterforskningen er i fuld gang
Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone
Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus sammenlægges
Fyns Politi: Den sårede mand har relationer til konflikt