Litteraturpatruljen anbefaler: Ulven i hjertet

En skræmmende bog, der sætter tanker i gang.

Tekst: Julie Nguyen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

Da Claire en aften sender sin lillesøster Ella alene hjem fra en fest, ændrer deres liv sig for altid. Ella når ikke hjem, men bliver i stedet fundet overfaldet i sneen dagen efter. Folk tror, at det er på grund af Claire, at Ella blev overfaldet. Claire sendes kort efter til Manhattan for at bo hos en tante. Her er det meningen, at hun skal gå i skole og komme sig over episoden hos psykologen Dr. Barges. Hun kan dog stadig mærke fare overalt i byen. Ingen andre end Claire ser dem. Hun ved, at det var ulve, der overfaldt Ella, og nu er de efter hende…

’Ulven i hjertet’ er en tankevækkende bog, og man skal kunne tåle spænding, uhygge og ondskab. Jeg læser normalt aldrig bøger, der er uhyggelige. Jeg kan simpelthen ikke fordrage uhygge og gysere, men der var noget ved den her bog, der var anderledes. Den består ikke kun af gys og uhygge, men også af en masse mysterier, der skal opklares. Jeg følte altid, at der var noget, jeg ikke helt havde forstået, hvilket gjorde, at jeg gættede med på, hvad svaret mon var. Jeg kunne ikke slippe bogen og sad på kanten af sædet for at finde ud af, hvad der mon ville ske på næste side.

Bogen blev også endnu mere spændende af, at der var så mange plot twists. Bogen - der er på over 300 sider - kan godt virke lidt lang, men sproget er let, så den bliver hurtigt læst. Den kan altså klart anbefales til folk, der leder efter en bog med lidt gys og en handling, der vækker tanker. For det er ikke lige en bog, man glemmer.

Ulven i hjertet (2017)
Af Andrea Hannah
310 sider, hæftet
Forlaget Høst

Hvem er Litteraturpatruljen?
I hvert nummer af Vollsmose Avisen anbefaler Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen en bog, de har læst. Litteraturpatruljen består af elever fra de store klassetrin. Eleverne mødes et par timer en gang om måneden for at snakke om de bøger, de har læst. De anmelder desuden bøger og anbefaler dem på deres egen hylde på skolens læringscentret, hvor andre elever også låner bøger, og de læser også højt for skolens yngre elever. Formålet er at styrke fritidslæsningen og åbne elevernes øjne for litteratur. 

Seneste Artikler
Mand anholdt og sigtet for medvirken til manddrab i Vollsmose
Kommunen politianmelder imam i Vollsmose
Fayza blev genforenet med sin ungdoms-forelskelse efter 60 år
Da Vollsmose fik et gymnasium
Dans giver et pusterum i hverdagen