Boligminister godkender plan for Vollsmose

Udviklingsplanen for Vollsmose, der blandt andet omfatter nedrivningen af 1.000 boliger, er nu godkendt af boligministeren.

Der har været og er stadig mange skridt på vejen til at realisere den fælles udviklingsplan for Vollsmose, som Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og FAB har lavet på baggrund af den tidligere regerings såkaldte ghettoplan. Nu er endnu et skridt taget mod målet om at forandre Vollsmose, så det bliver til en bydel på lige fod med andre bydele i Odense. Boligminister Kaare Dybvad (S) har i går godkendt den lovbestemte udviklingsplan, som blev sendt til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i maj. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Byrådet vedtog udviklingsplan

Udviklingsplanen indeholder blandt andet målet om, at andelen af almene familieboliger skal reduceres til højst 40 procent. Det betyder, at 1.000 almene familieboliger skal rives ned, og 1.600 nye private boliger skal opføres. Planen indeholder også mål om at etablere erhvervsarealer til kommunale og private formål. 

Skal tiltrække investorer
Forandringen af Vollsmose skal efter planen være gennemført i 2030. Ifølge pressemeddelelsen skriver boligministeren i sin godkendelse, at ministeriet nøje vil følge med i udviklingsplanens fremdrift og gennemførsel. Derfor skal Civica, FAB og Odense Kommune en gang om året redegøre for planens gennemførsel til Transport- og Boligministeriet.

LÆS OGSÅ: Se planen: Hvad skal rives ned?

Næste skridt er nu at tiltrække private investorer, der sammen med Odense Kommune, Civica, FAB og Dan Mark Ejendomme A/S vil udvikle Vollsmose til en dynamisk bydel med blandede bolig- og ejerformer. Arbejdet med at lave de fysiske helhedsplaner for de seks afdelinger i Vollsmose, hvor der skal rives boliger ned, kan nu også gå i gang.

Seneste Artikler
Sprogklub i Birkeparken fortsætter
Behzads kreative livsprojekt
Syv projekter skal dele 200.000 kroner
Vollsmose har fået nyt dansk-tilbud
Bydelssøstre i spil til stor pris