Rabarbertærte

Rabarber er en grøntsag forklædt som frugt. Den bruges som regel til bagværk, kompot og andre søde sager som denne rabarbertærte fra borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Rabarber stammer oprindeligt fra Asien og kom til Europa via Italien og England. Rabarber kom først til Danmark i 1830’erne. Men allerede i 1860’erne var den dog at finde i mange haver, da den er relativ nem at dyrke. Den indeholder nemlig meget væske, får sjældent sygdomme og er hårdfør vejrmæssigt. Rabarber indeholder oxalsyre og citronsyre, og der er en ekstra høj koncentration af oxalsyre i bladene, som gør bladene giftige at spise. Under 1. Verdenskrig blev rabarberbladene nogle gange brugt i stedet for spinat, når det ikke kunne opstøves, og det førte efter sigende til flere dødsfald. Men de røde stængler på planten kan man roligt spise. De er især lækre nu, hvor de er i sæson.

Sådan gør du: Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft). Skyl rabarberne og skær dem i stykker á cirka en cm. Læg dem i en skål, drys 2 spsk. sukker over og rør rundt. Stil rabarberne til side. Kom æg og sukker i en skål og pisk til en let og luftig æggesnaps. Sigt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen. Smelt smørret og lad det køle af. Riv marcipanen og bland det sammen med rabarberstykkerne i dejen. Rør til sidst det smeltede smør i dejen og fordel den i en smurt springform på cirka 20-24 cm. Bag kagen i omkring 1 time, eller indtil den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på en rist. Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Velbekomme.

Det skal du bruge

200 g rabarber

2 spsk. sukker

2 æg

75 g sukker

100 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

1 nip salt

100 g marcipan

75 g smør

Seneste Artikler
Se billederne: Vollsmose fejrede eid
Sådan stemte Vollsmose til folketingsvalget
OB inviterer til fodboldstævne
'Loven kræver, at vi beskytter alle mennesker'
Livsvigtige point er på spil i lokalopgør