Bydelssøstre går forrest til stemmeurnerne på Camp U

Bydelssøstrene i Vollsmose fortæller i små videoklip, hvorfor de stemmer til folketingsvalget den 5. juni. Videoerne kan ses på Youtube og Facebook. Illustration: Bjarne Kjær

Vollsmoses bydelssøstre opfordrer alle i bydelen til at bruge deres stemmeret ved folketingsvalget den 5. juni. De vil selv gå forrest med et godt eksempel og på valgdagen følges hen til stemmeboksen for at sætte deres krydser.

Onsdag den 5. juni er der folketingsvalg, og budskabet fra Vollsmoses bydelssøstre er klart. Hvis man har ret til at stemme, så er det vigtigt at bruge den ret.

- Som bydelssøstre i Vollsmose vil vi gerne gå forrest med et godt eksempel og sætte fokus på, at vi bor i et demokratisk land, hvor alle skal gøre deres bedste for at være aktive medborgere i vores samfund. Det betyder blandt andet, at man skal gå hen og sætte sit kryds, hvis man har stemmeret, siger Najlaa Rammu.

Som bydelssøster er hun en del af en gruppe af kvinder, der er blevet uddannet til at hjælpe og støtte andre kvinder i Vollsmose, så de får styrken til at hjælpe sig selv, deres børn og familie.

Valget er dit eget
Ifølge bydelssøstrene er det deres mål at få så mange som muligt til at stemme.

- Vi siger ikke, hvad folk skal stemme på. Det er ene og alene deres beslutning. Det eneste, vi opfordrer til, er, at man bruger sin ret og husker at stemme den 5. juni, siger bydelssøster Kiara Ulisse Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Kvinder fejrede kampdag i Vollsmose

Netop den opfordring håber kvinderne når ud til så mange som muligt. Derfor har de også lavet små videoer, hvor de fortæller, hvorfor de selv stemmer. Videoer, som de deler på sociale medier helt frem til valgdagen.

- Vi vil selv gå forrest med et godt eksempel og vise vores egen opbakning til demokratiet. Vi vil vise, at det er vigtigt at stemme. Det er også derfor, jeg altid har taget mine egne unger med, når jeg har været henne og stemme. For de skal lære fra de er helt små, at det er noget, man gør, forklarer Kiara Ulisse Rasmussen.

Følges til valgstedet
På selve valgdagen onsdag den 5. juni inviterer bydelssøstrene alle til at mødes foran biblioteket i Vollsmose Torv klokken 16.00. Herfra går de i samlet flok til valgstedet på Camp U, hvor man så stemmer hver især.

- Både kvinder, mænd, børn, unge og gamle er velkommen til at gå med. Man må komme hele familien eller tage sine venner med. Alle er også velkommen til at fejre valgdagen sammen med os bagefter. Vi vil gerne gøre det til en god oplevelse at stemme. Det skal være en festdag, fortæller Najlaa Rammu.

Kiara Ulisse Rasmussen fortsætter:

- Vi er godt klar over, at det kan virke overvældende, hvis man skal hen og stemme for første gang i sit liv. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man gør, og måske synes man, at det er pinligt at spørge om hjælp. Derfor håber vi også, at det bliver nemmere og mere overskueligt, når vi følges ad.

I Vollsmose lå stemmeprocenten ved folketingsvalget i 2011 på 75,7 procent. Det var Fyns laveste stemmeprocent og landets tredjelaveste. Den samlede stemmeprocent på landsplan lå på 87,7 procent. Ved det efterfølgende folketingsvalg i 2015 faldt stemmeprocenten til 67,2. Det var også denne gang Fyns laveste stemmeprocent. Den samlede stemmeprocent på landsplan lå ved valget i 2015 på 85,9 procent.

Seneste Artikler
Litteraturpatruljen anbefaler: Maze Runner - Labyrinten
Tre gode gåture i og omkring Vollsmose
Gamle beboere genopliver barndommens land
Forældre til rådkvinde: Har du lyttet til os?
Er der en læge på vej eller ej?