Populær fodboldskole gør børnene skoleklar

Igen i år var der mange piger med på Get2fodboldskole i uge 32. Foto: Rune Andersen

130 børn og unge fra Vollsmose har været på fodboldskole. Det giver dem utrolig meget, og mange af dem ville have glæde af at blive en del af et fællesskab i en fodboldklub, mener Rune Andersen fra Get2sport.

Der har været mere end almindelig livlig aktivitet på B1909s anlæg i den forløbne uges tid. 130 børn og unge har nemlig været på DBUs Get2fodboldskole.

- Fodbold er jo et herligt socialt spil, som helt naturligt giver et godt kammeratskab. Det er noget af det, der gør fodboldskolen så populær blandt børnene, siger Rune Andersen fra Get2sport, der står bag arrangementet.

LÆS OGSÅ: Rekordmange børn på fodboldskole

Fodboldskolen var for første gang henlagt til B1909s anlæg, og den somaliske kvindeforening Sahan stod for det meste af forplejningen til såvel børn som voksne.

- Alle havde gavn af det fantastiske anlæg og med forplejningen lagt i hænderne på Sahan, der kreerede velsmagende somalisk mad, kunne rammerne ikke være bedre, siger Rune Andersen.

Stort fodboldpotentiale
20 trænere stod for træningen af de meget motiverede piger og drenge. Og flere af dem viste gode evner på fodboldbanen.

- Mange af dem viste et stort fodboldpotentiale, og jeg ønsker, at mange af dem får mulighed for at blive medlem af en fodboldklub. Det ville de på alle måder have stor gavn af, lyder det fra Rune Andersen.

LÆS OGSÅ: Fodboldskole får flere piger

I år kunne arrangørerne konstatere, at specielt mange piger og mange børn med somaliske rødder deltog.

- Når der var så mange piger og somaliske børn, der deltog, hænger det uden tvivl sammen med, at det lykkes os at få skabt gode netværk. Det er alfa og omega i Vollsmose, siger Rune Andersen.

God forberedelse til skolestart
Men mange af de børn og unge, der deltog i fodboldskolen, har også haft gavn af den forløbne uge på mange andre måder end bare at have det sjovt på og uden for fodboldbanerne.

- Fodboldskolen i uge 32 er en glimrende forsmag på, at skolen starten igen. Børnene kommer op i gear via de mange aktiviteter, så de er klar til at starte et nyt skoleår. På den måde, synes jeg, at placeringen af fodboldskolen i uge 32 er perfekt, lyder det afslutningsvis fra Rune Andersen.

Seneste Artikler
Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel
Voxpop: Hvad synes du om mediedækningen af Vollsmose? 
Medier om Vollsmose-dækning: Vi skal blive endnu bedre
Efter genåbning: Masser af liv i Camp U
Elever i opråb: Lad være med at smide affald i naturen