Lokale unge cykler Vollsmose rundt

I 2017 cyklede 29 børn og unge fra H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen med under Tour 09. Arkivfoto: William Thorup Hansen

Igen i år er der et særskilt cykelløb for unge mellem 10 og 14 år, når Tour 09 løber af stablen den 25. august.

For fjerde gang kan børn og unge mellem 10 og 14 år vise deres evner på en cykel, når B1909s sponsorcykelløb Tour 09 slipper rytterne fri i Vollsmose. Søndag den 25. august finder det traditionsrige cykelløb sted og tovholder på ungdomsløbet, Freddy Vermod, håber at se mange unge i sadlerne.

LÆS OGSÅ: Cykling skal på skoleskemaet

- Det er en sjov og spændende dag, hvor børnene kan mødes på tværs af skoler og prøve sig selv og cyklen af. Og så er der flotte præmier på højkant, siger Freddy Vermod, der har været en del af Tour 09 i mange år. Derudover er han underviser i cykelskolen på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen. Det er et tilbud for elever fra 4.-6. klasse. Cykelskolen er udsprunget af ungdomscykelløbet, der de forgangne år har tiltrukket mange børn og unge.

Cyklen vinder frem
Tidligere har tal vist, at kun 14 procent af Vollsmoses børn og unge tager cyklen til skole. Freddy Vermods erfaring er da også, at mange børn og unge i Vollsmose ikke er fortrolige med det tohjulede køretøj. Men det er så småt ved at ændre sig, mærker han.

- I cykelskolen fortæller børnene, at de ønsker sig cykler af deres forældre, for de har opdaget, at de kan komme nemmere omkring på den måde. Og så er cyklen en fed måde at prøve sin fysik af på, siger han.

Tour 09 og ungdomscykelløbet foregår søndag den 25. august kl. 10.00 - 12.00 hos B1909. Elever fra 3. til 7. klasse kan tilmelde sig på kontoret på Abildgårdskolen, H.C. Andersen Skolen eller B1909.

Seneste Artikler
Byråd holder ekstra-møde om nedrivninger
Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel
Voxpop: Hvad synes du om mediedækningen af Vollsmose? 
Medier om Vollsmose-dækning: Vi skal blive endnu bedre
Efter genåbning: Masser af liv i Camp U