Oplevelser til påskeferien

Ved du ikke, hvad du skal lave i påskeferien? Så får du her en række anbefalinger til gratis aktiviteter for både børn og voksne. 

Aktiviteter i Odense:

Påskejagt på Hovedbiblioteket
Kom og tæl, hvor mange påskeæg og kyllinger, der er gemt rundt om i børneafdelingen. Som tak får du et lille påskeæg. I løbet af dagene vil du også kunne lave påskepynt, når hovedbiblioteket stiller forskellige skabeloner, papir og andre kreative rekvisitter frem.
Tid: Lørdag den 13. april - onsdag den 17. april i bliotekets åbningstid
Sted: Hovedbiblioteket i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, Odense C
Entré: Gratis

Kulturbotanisk have
Nyd en gåtur i den flotte park og se både danske og udenlandske træer og planter.
Tid: Altid
Sted: Ejbygade 75, Odense SØ
Entre: Gratis

Børnebyen
Kom og leg på Odenses største naturlegeplads for de 0-15-årige. Her er der masser af plads at boltre sig på, og du kan opleve den første model af letbanen og små udgaver af kendte bygninger i Odense - for eksempel H.C. Andersens Hus.
Tid: Altid
Sted: Kildegårdsvej 50, Odense NØ
Entré: Gratis

Påske i Plantorama
Plantorama tilbyder underholdning for hele familien i alle påskedagene. Tag børnene med og lad dem gå på jagt efter påskeharen, som har gemt æg rundt i centeret eller lad dem male fine påskeæg til et godt formål.
Tid: Alle dage i påskeferien i Plantoramas åbningstid
Sted: Risingsvej 67, Odense C
Entre: Gratis

Æggejagt i Bilka
Alle børn kan deltage i maskotten Billies æggejagt. Find de skjulte påskeæg og få en lille gave med hjem. På udvalgte dage vil der også være mulighed for at møde Billie samt figurer fra Sylvanian Families.
Tid: Søndag den 7. april - lørdag den 20. april
Sted: Niels Bohrs Alle 150, Odense M
Entre: Gratis

Udstilling med japansk grafik
Oplev en udstilling af japansk grafik ved kunstner Jens Bohr. Udstillingen består af grafik med forskellige tilhørsforhold til japansk træsnit.
Tid: Alle dage i påskeferien fra kl. 11.00 - 17.00
Sted: Fyns Grafiske Værksted, Hans Jensens Stræde 18 - 20, Odense C
Entre: Gratis

Udstilling med grønlandske malerier
Den grønlandske kunstner Bolatta Silis-Høegh udstiller nye installationer og malerier fra de sidste par år i udstillingen ’BLÅ’.
Tid: Alle dage i påskeferien i husets åbningstid
Sted: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, Odense C
Entre: Gratis

Udstilling med malerier og skulpturer
Kom i forårsstemning med malerier og skulpturer af kunstnerne Finleif Mortensen, Lotte Horne, Max Højer Jacobsen, Naja Duarte, Peter Martensen og Sylvia Jaworek i udstillingen ’Det summer af forår’.
Tid: Alle dage i påskeferien i galleriets åbningstid
Sted: Kunstgalleriet Odense, Søndergade 3, Odense C
Entté: Gratis

Aktiviteter og lege derhjemme:

Gækkebrev
’Mit navn det står med prikker, pas på de ikke stikker’. Klip dit eget gækkebrev, skriv et rim, noter dit navn med prikker og send det afsted. Gætter modtageren af brevet, hvem du er, skylder du et påskeæg. Hvis ikke det bliver gættet, får du selv et at hygge dig med.
Det skal du bruge: Papir - gerne farvet - og en saks.
Sådan gør du: Fold papir og klip, så du ender med et kvadratisk stykke, der er foldet diagonalt. Fold det fire gange. Klip mønstre efter fantasi eller skabeloner. Fold papiret ud en enkelt gang og klip yderligere mønstre. Fold papiret helt ud. Du har nu et fint gækkebrev.

’Alle mine kyllinger kom hjem’
Legen ’Alle mine kyllinger kom hjem’ kræver, at man er mindst fire personer. Til gengæld kan uendeligt mange være med. Start med at vælge, hvem der er kyllingemor, og hvem der er ræv. De resterende deltagere er kyllinger.  ’Banen’ kan for eksempel være stuen eller græsplænen. Den ene ende af banen er ’skoven’, og i den anden ende står kyllingemor med alle sine kyllinger. Kyllingemor sender sine kyllinger ud i skoven. Ræven går på stykket mellem skoven og kyllingemor. På et tidspunkt kalder kyllingemor sine kyllinger hjem med ordene: ’Alle mine kyllinger kom hjem.’
Kyllingerne svarer: ’Det tør vi ikke.’
Kyllingemor råber: ’Hvorfor ikke?’
Kyllingerne svarer: ’Ræven er ude.’
Kyllingemor råber: ’Hvad gør ræven?’
Kyllingerne svarer: ’Den æder os.’
Kyllingemor råber: ’Kom alligevel.’
Nu løber kyllingerne. Det er rævens opgave at fange kyllingerne, inden de når tilbage til kyllingemor. En fanget kylling bliver ’ædt’ af ræven og går ud af legen. Den kylling, der bliver fanget sidst, bliver ræv i den næste runde. Legen egner sig til at blive leget udendørs.

Seneste Artikler
Vollsmoses medier holder sommerferie
Dabke-elever øver tramp og takter i Bøgeparken
Ibrahim vil være minoriteternes stemme
Respect vil gøre bydelen mere bæredygtig
Ruller ud med tips til gratis sommeroplevelser