Angriberen fra Bøgeparken er tilbage

Bakary Bojang har boet i Bøgeparken som teenager og har brugt mange af sine ungdomsår i B1909. Nu er han tilbage i klubben efter flere år i udlandet.

Bakary Bojangs talent for at spille fodbold har bragt ham vidt omkring - både i Danmark og i udlandet. Det er erfaringer fra den karriere, han nu giver videre til de unge spillere i B1909, som han netop er vendt tilbage til.

- Det var i B1909 hele min seniorkarriere som fodboldspiller startede. Det var en god tid. Når jeg nu af private årsager er havnet i Odense, er det naturligt for mig at sige ja til at tage en tørn for ’de røde’ og med min erfaring støtte de unge spillere både på og uden for banen.

Sådan siger Bakary Bojang. En 31-årig driblestærk og gennembrudsfarlig fodboldspiller. I jagten på en karriere som professionel fodboldspiller må han siges at have prøvet mere end de fleste. Både på godt og ondt.

Ung i B1909 og Bøgeparken
Bakary Bojang er født og opvokset i Gambia. Han kom til Danmark i 1999. Efter et år i Bolbro, flyttede familien i år 2000 til Bøgeparken i Vollsmose.

- Også dengang var der meget snak om Vollsmose. Der blev lagt mærke til en, når man kom fra bydelen. Men jeg var jo ung dengang og opfattede ikke Vollsmose som et problem. Tværtimod var det her, jeg havde mine venner, fortæller Bakary Bojang.

Fodbold spillede han selvfølgelig også. Først i B1913 og nogle år senere i B1909.

- B1909 var bare klubben for de unge i Vollsmose med en stor ungdomsafdeling, hvor der var masser af liv, erindrer han.

Ret hurtigt fik Bakary Bojang chancen på B1909s bedste hold i 2. division. Tommy Møller Nielsen, som var træner på det tidspunkt, havde blik for Bojangs evner på fodboldbanen, hvilket resulterede i en kontrakt på deltid. Og karrieren i B1909 nåede nok sit højdepunkt, da han i en pokalkamp i 2005 scorede tre mål mod Herfølge.

Prøvede lykken udenlands
Den professionelle karriere så således lys ud. Men der skulle komme en sten i skoen for Bojang.

Stenen hed FC Fyn - fusionen mellem B1909, B1913 og Dalum, der blev en realitet fra sæsonen 2006-2007. Her var Bojang ikke førstevalg i angrebet.

LÆS OGSÅ: Fodboldpiger gør comeback i B1909

Derfor tog han med kyshånd imod OB’s tilbud om en deltidskontrakt. Det blev til en god tid i OB med perfekte træningsbetingelser - bare ikke i nærheden af førsteholdet, der på det tidspunkt høs-tede sølvmedaljer og tilhørte den absolutte top i dansk fodbold.

- Så da jeg havde været fem år i OB, følte jeg, der måtte ske noget nyt. For opsparede penge prøvede jeg lykken i udlandet, fortæller den gennembrudsfarlige angriber.

Fra England til Oman
Fra 2011-13 bragte jagten på en professionel karriere Bojang til England, Færøerne og Oman.

Første stop var England. Her lykkedes det at komme til prøvetræning i flere ligaklubber og få en kontrakt. Blandt andet i Walton & Hersham fra den femtebedste række.

- Jeg oplevede en meget hektisk tid i England med stor opmærksomhed omkring kampene, men desværre også at aftaler om kontraktforlængelser i sidste øjeblik faldt på gulvet, hus-ker Bojang om tiden i England.

Derfor slog han til, da han fik muligheden for at skifte det hektiske liv ud med klubben Sandur på Færøerne.

- Det var en kæmpe omvæltning rent fodboldmæssigt. Men den ro og den fantastiske natur, der er på Færøerne, var lige, hvad jeg havde brug for, siger Bojang i dag om opholdet mod nord.

Blot et halvt år senere fik han kontakt til Muscat Club i Oman og kunne ikke sige nej deres tilbud.

- Det var uden tvivl min mest lukrative periode rent økonomisk. Og der blev også spillet fodbold på et teknisk højt niveau. Men menneskeligt havde jeg svært ved at acceptere de slavelignende forhold, den udenlandske arbejdskraft bliver tilbudt i Oman, erkender Bojang.

Da han yderligere blev skadet i et halvt år, fik det ham til at reflektere over sin situation. Hans konklusion var klar: Der måtte en uddannelse til for at have noget at stå imod med.

Uddannelse og livserfaring
Snuden blev derfor vendt hjem mod Danmark. Resultatet blev både en pause fra fodbolden i et par år og en bachelorgrad i Innovasion og Entreprenørskab i Svendborg.

Nu er Bakary Bojang tilbage i B1909, og den erfarne fodboldspiller ved godt selv, hvad han skal bidrage med:

- Jeg skal dele ud af min erfaring til de unge mennesker både på og uden for banen, siger han og deler en af sine erfaringer:

- Hvis man vil bruge meget tid og mange kræfter på at spille fodbold, skal man gå efter det. Så er der muligheder for alle. Også hvis man kommer fra Vollsmose. Men man skal være hårdfør og ydmyg i sin tilgang, for solen skinner ikke hver dag, lyder det afslutningsvis fra Bakary Bojang.

Seneste Artikler
Kantspiller tager kampen op
Mansaf med oksekød og gurkemejeris
Før ramadanen: Picnic i det grønne
Bydelssøstre vil have flere hen til stemmeboksen
De nye planer for Vollsmose får konsekvenser for børnehusene