Pizzasnegle til madpakken

Kan du også nogen gange være træt af rugbrød til frokost? Så har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard et bud på en anderledes madpakke.

Kan du også nogen gange være træt af rugbrød til frokost? Det er jeg selv nogen gange. Så da jeg på et tidspunkt havde købt for mange pakker færdiglavet pizzadej, lavede jeg pizzasnegle ud af dem. Det smarte ved pizza-sneglene er, at man kan variere fyldet i det uendelige, og hvis man vil, kan man også lave dejen selv. Men de bliver faktisk rimelig gode med denne købte dej, og så tager det ikke lang tid at bikse sneglene samme.  I disse pizzasnegle har jeg lavet min egen tomatsovs og brugt serranoskinke, men ellers kan man fylde forskelligt kød, fintskårne grønsager og forskellige oste i. Det meste, du ville kunne komme på en almindelig pizza, virker i sneglene. Pizzasnegle er fryseegnede og er rigtig nemme at have med i madpakken eller som snack på farten.

Sådan gør du: Skær tomaterne i tern og kom dem i en gryde sammen med tomatpuré, hvidløg, honning og chili. Lad sovsen koge i små 10 minutter. Kør herefter sovsen igennem en blender eller med en stavblender, så den bliver fin og lind. Rul nu dejen ud og kom sovsen på, men efterlad en kant uden sovs på en af dejens sider. Skær skinken i små stykker og kom det ovenpå. Rul herefter dejen sammen, så den bliver til en tyk rulle, og så du ender ved kanten uden sovs. Skær rullen ud i stykker på to centimeter og læg dem på en bradepande med bagepapir. Giv dem et let tryk og drys med oregano og ost. Bag efter anvisningen på pizzadejen. Buon appetito.

Det skal du bruge:
1 pk. færdiglavet pizzadej
Ca. 350 gr tomater
1 spsk. tomatpuré
3 fed hvidløg
1 spsk. honning
Lidt chili
1 pk. serranoskinke
Revet ost
Oregano

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage