Børn og voksne går i stemmeboksen

Hvem skal have penge til at realisere sin idé? Beboere kan i efterårsferien stemme på syv udvalgte idéer til projekter, der skal gøre Vollsmose til et bedre sted at bo.

Et cykelværksted i Birkeparken, Vollsmose fight night, et musikstudie under kulturhuset og et have- og madfællesskab. Det er blandt de syv idéer til projekter i Vollsmose, der kan være heldige at modtage en bid af den pengepulje på 200.000 kroner, som bydelen har fået af Odense Kommune. Nu er det op til beboere at afgøre, hvem der skal have pengene. 

Den 16., 17. og 20. oktober kan beboere fra 10 år og opefter sætte kryds ved netop dét projekt, de vil støtte. Afstemningen foregår i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, hvor valgtilforordnede hjælper med, at valget går ordentligt for sig.

Beboere fordeler pengene
Styregruppen, der har udvalgt, hvilke idéer der er til afstemning, består af beboere i Vollsmose. Og det er også dem, der tæller stemmerne op og sørger for, at pengene blive fordelt blandt de gode idéer.

Initiativ vil styrke fællesskab
Afstemningen er en del af ’Borgerne Bestemmer’. Det er et initiativ under Odense Kommune, der har til formål at fremme det lokale engagement og styrke fællesskabet i lokalområderne. Det sker ved at lade borgerne selv komme med idéerne, hvorefter de vælger de bedste ud og ved en demokratisk afstemning afgør hvilke idéer, der skal realiseres.

I år har ti lokalområder i Odense Kommune tilsammen fået 2,2 millioner kroner at gøre godt med. Vollsmose er et af de ti områder i kommunen, der er blevet tildelt 200.000 kroner.

Den 3. november bliver det offentliggjort, hvad pengene skal gå til i Vollsmose.

SÅDAN STEMMER MAN
Man kan stemme tirsdag den 16. oktober, onsdag den 17. oktober og lørdag den 20. oktober på Vollsmose Bibliotek inden for almindelig åbningstid.

Der vil være medlemmer af styregruppen af ’Vollsmose Bestemmer’ tilstede som ’valgtilforordnede’.

Alle beboere i Vollsmose fra 10 år og opefter kan stemme.

Medbring sygesikringsbevis som dokumentation.

Bibliotekets åbningstider:

Tirsdag           fra kl. 10.00 - 16.00    

Onsdag          fra kl. 13.00 - 18.00

Lørdag           fra kl. 10.00 - 14.00

DEM KAN DU STEMME PÅ
Beboere i Vollsmose fra 10 år og opefter kan stemme på syv forskellige projekter, som lokale foreninger og aktører står bag. Afstemningen foregår på Vollsmose Bibliotek den 16., 17. og 20. oktober i bibliotekets åbningstid.

Boksestævne i Vollsmose
Vollsmose Boxing søger midler til et boksestævne i Vollsmose, hvor lokale drenge kan vise deres talent på hjemmebane. Begivenheden hedder ’Vollsmose Fight Night 2019’ og er en engangsevent.

Fastelavnsfest i Vollsmose Kirke
Kirkens menighedsråd søger midler til et brag af en fastelavnsfest inklusiv traktement i kirken.

Vollsmose Musikforening
Vollsmoses nye musikforening søger midler til musikudstyr og til etablering af et studie under Vollsmose Kulturhus. Foreningen ønsker at sætte Vollsmose på Danmarkskortet - på den gode måde. De vil tilbyde hjælp til at få produceret ’tracks’, og der vil løbende blive afholdt workshops i tekstskrivning, sangtræning og beatproduktion.

Foreningen Respect
Foreningen Respect - et have- og madfællesskab i Vollsmose søger om midler til indretning af et lokale, som foreningen kan bruge til indendørsaktiviteter.  Foreningen ønsker at skabe en fælles oase midt i Vollsmose. De indendørs lokaliteter skal bruges som et mødested, hvor man kan købe billig god kaffe, holde møder, mødes i studiegrupper, lave workshops og fællesspisning.

Derudover ønsker foreningen at inddrage andre samarbejdspartnere i Vollsmose på tværs af alder, kultur og fysisk formåen.

Projekt Zlatan
Projekt Zlatan søger om midler til indretning af det klubhus, som Projekt Zlatan har fået stillet til rådighed i Birkeparken.

Projektet er struktureret omkring to ugentlige træninger i udendørssæsonen og til e-sport, kreative projekter og sociale arrangementer i klubhuset i vintersæsonen samt et mentorkorps, der skal fastholde de unge. Den primære målgruppe er drenge og piger i alderen 8-15 år i Vollsmose, men i projektet er der plads til alle.

Cykelværksted i Birkeparken
Akram Jundiyeh søger om midler til generator og kompressor til Birkeparkens cykelværksted. Birkeparkens afdelingsbestyrelse har stillet en af afdelingens garager til rådighed til et beboerdrevet cykelværksted, men der er ikke indlagt strøm i garagen. Der skal ikke tjenes penge på værkstedet. De, der ønsker at få repareret deres cykel, betaler selv for reservedelen, som Akram bestiller og reparerer cyklen med. Særligt studerende, der cykler til og fra universitet, er glade for værkstedet. Alle er velkomne.

We Enjoy 2019
Foreningen We Enjoy søger midler til ’We Enjoy 2019’ - en international idrætsbegivenhed, der vil sætte Vollsmose på landkortet. Her sætter unge fra hele verden hinanden stævne i sommeren 2019 for at dyste i fodbold.

 

Seneste Artikler
Kantspiller tager kampen op
Mansaf med oksekød og gurkemejeris
Før ramadanen: Picnic i det grønne
Bydelssøstre vil have flere hen til stemmeboksen
De nye planer for Vollsmose får konsekvenser for børnehusene