B1909 fratrækkes 18 point og får stor bøde

B1909 har overtrådt DBUs amatørbestemmelser ifølge Fodboldens Disciplinærinstans. Derfor fratrækkes klubben 18 point og får en bøde på 50.000 kroner, oplyser DBU.

B1909 ligger i øjeblikket på en syvende plads i Danmarksserien. Men en ny afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans fratager B1909 ni point i den nuværende sæson og ni point i sæsonen 2019-20. Samtidig får B1909 en bøde på 50.000 kroner. Det skriver Dansk Boldspil Union (DBU) på sin hjemmeside.

Afgørelsen er truffet på baggrund af en undersøgelse foretaget af SKAT. Den slår fast, at flere spillere på B1909s førstehold i perioden 2012-2017 i alt har fået udbetalt kørselspenge for over en million kroner - helt nøjagtigt 1.089.524,97 kroner.

SKAT når frem til i sin undersøgelse, at stort set samtlige spillere på klubbens førstehold - ved siden af at spille fodbold - fungerede som trænere i B1909 og derfor var berettiget til kørselspenge. Men Fodboldens Disciplinærinstans når alligevel frem til, at udbetalingerne først og fremmest var et vederlag for at spille fodbold. Det sker ikke mindst som følge af, at B1909 i 2016 erkendte, at trænerkontrakterne kunne tolkes som en aflønning for at blive udtaget til førsteholdet. Og det er en overtrædelse af DBUs amatørbestemmelser.

Regler overtrådt i flere år
Fodboldens Disciplinærinstans anser det i øvrigt for en skærpende omstændighed, at bruddet på amatørreglerne har fundet sted systematisk og over en længere periode, og at B1909 på den måde har opnået en fordel i forhold til sine konkurrenter. Fremgangsmåden kaldes for illoyal og usportslig.

B1909 vil hviske tavlen ren
B1909 udsendte mandag aften en pressemeddelelse, hvori de skriver, at de ligesom SKAT og DBU har et ønske om at rette op på boldklubbens eventuelle uregelmæssigheder. Her lyder det fra B1909, at de længe har samarbejdet med de undersøgende instanser og arbejdet mod at få bragt alle forhold i orden. Dommen er ifølge pressemeddelelsen en mulighed for at hviske tavlen ren:

 - Selvom vi umiddelbart finder straffen hård, vælger vi at bruge den som afsæt til en fremtid med en ren tavle, skriver Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef i B1909.

Han skriver yderligere, at situationen kalder på sammenhold i B1909, og at klubben og spillerne vil kæmpe for at hive de tabte point hjem igen.

Seneste Artikler
Hvad skal den nye skole i Vollsmose hedde?
Årets ’ghettoliste’ viser en lille fremgang i Vollsmoses uddannelsesniveau
Årets ’ghettoliste’ viser et hævet uddannelsesniveau i Vollsmose 
Abildgårdskolen er lukket en uge mere
Omsæt din gode idé og få en bid af lokal pengepulje