Ingen læger vil åbne klinik i Vollsmose

Ingen læger har budt ind på muligheden for at åbne praksis i Vollsmose, ifølge Region Syddanmark. Nu vil politikerne kigge på andre muligheder for at få en læge til bydelen, skriver Fyens.dk.

Ikke en eneste praktiserende læger har ansøgt om at åbne klinik i Vollsmose i kølvandet på, at Regionsrådet sidste måned sendte to såkaldte ydernummer i udbud med udgangspunkt fra Vollsmose Sundhedscenter. Det oplyser Region Syddanmark.  

Ifølge Fyens.dk kigger politikerne i Region Syddanmark nu på nye muligheder for at få en læge til Vollsmose. Enten ved at oprette kombinationsstillinger med Odense Universitetshospital, oprette en regionsklinik eller udbyde muligheden til en privat aktør som for eksempel Falck.

Vollsmose i stedet for hele Odense
Det var et snævert politisk flertal, der i juni besluttede at give to praktiserende læger muligheden for at åbne almene lægeklinikker i Vollsmose Sundhedscenter. Her stemte Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti for, at to såkaldte ydernumre skulle sættes til salg og bindes specifikt til Vollsmose i stedet for til hele Odense.

Flertallets begrundelse for at koble numrene til Vollsmose var blandt andet, at der ikke er nogen almene lægeklinikker i Vollsmose i dag, selvom der bor cirka 9.200 borgere i området, hvoraf en stor del har sundhedsmæssige udfordringer. 

Seneste Artikler
Forestilling lærer børn om ligeværd
Endelig afgørelse om forårs-sfo: Kommende skolebørn bliver samlet på Abildgårdskolen
Boksedrenge på vej til det store lærred
K-pop forbinder unge fra hele verden
Klimahelte får belønning på 15.000 kroner