Beboere gav dobbelt så meget til nødhjælp

Salem Abdel Rahman fra Bøgeparken og hans børn var nogle af de lokale indsamlere, der skaffede over 16.000 kroner til nødhjælpsarbejdet i Syrien søndag den 4. november. Foto: Privat

Dansk Flygtningehjælps landsindsamling gav næsten dobbelt så mange penge i Vollsmose i forhold til sidste år. Større opmærksomhed og konsekvent brug af de sociale medier er nogle af forklaringerne, mener koordinator.

Dansk Flygtningehjælp kunne i år notere en mindre tilbagegang på landsplan af deres årlige indsamling. 13 millioner lyder det samlede resultat på, hvilket er to millioner mindre end sidste år. Men i Vollsmose pegede pilen den modsatte og langt mere positive vej. Her formåede 19 indsamlere i søndags at få 16.200 kroner i bøsserne, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år, ifølge distriktskoordinator for Vollsmose, Raman Singh Mahal

- Vi formåede at skabe større opmærksomhed om indsamlingen end sidste år ved i langt højere grad at gøre brug af de sociale medier, ligesom vi også fik god støtte af aktører i Vollsmose såsom Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Vollsmose gav stort beløb til flygtninge

Den større opmærksomhed omkring landsindsamlingen gjorde sit til, at det var langt lettere at få fat i indsamlere.

- Når det lykkedes os at få fat i 19 engagerede indsamlere, tror jeg, det hænger sammen med, at vores budskab om, at man som indsamler kunne gøre en forskel var nået ud, mener distriktskoordinatoren.

Pengene fra Dansk Flygtningehjælps landsindsamling går i år bl.a. til nødhjælpsarbejdet i Bangladesh og Syrien.

Seneste Artikler
Skyderi i Vollsmose er første store sag med dobbelt straf
22-årig tiltalt for drabsforsøg i Fyrreparken
Rådmand vil lukke skole i Vollsmose
Ny festival med lækker bi-smag
Krydret kylling med honning