Mentor viser beboere vejen til job

John Martensen fra Bøgeparken er en af de beboere, der er i praktik gennem Byg til Vækst og en del af anlægsarbjedet i Hybenhaven. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Det er alfa og omega at tale et basalt dansk og være målrettet, når man søger arbejde. Og det er helt naturligt at miste motivationen og have brug for støtte efter lang tids ledighed, ifølge beskæftigelsesmentor i Vollsmose Sekretariatet, Henrik Skov Olsen.

Der kan være mange forskellige barrierer i spil, når langtidsledige skal finde tilbage på arbejdsmarkedet. Det kan være sproglige problemer, mangel på uddannelse, helt praktiske udfordringer med at skrive ansøgning og lave et cv, eller at man har været uden job i meget lang tid.

Det er nogle af erfaringerne, som beskæftigelsesmentor i Vollsmose Sekretariatet, Henrik Skov Olsen, har gjort sig gennem fire års arbejde med at hjælpe beboere i arbejde enten som lønmodtagere eller selvstændige.

– Alle de beboere, jeg møder, vil rigtig gerne arbejde. De har bare svært ved at få tilbuddet af den ene eller anden grund, siger Henrik Skov Olsen, der i øjeblikket oplever at få omkring en håndfuld i arbejde hver måned.

Praktik er en god idé
Han fortæller, at en del af de beboere, han møder, har lange perioder med ledighed, og når først man har været væk fra arbejdsmarkedet i et par år, så bliver det sværere at blive valgt ud i bunken af ansøgninger.

– I de situationer er det en rigtig god idé at komme i praktik, også selvom det ikke kaster et job af sig med det samme. Man skal målrette sin praktik efter, hvilken jobinteresse man har, hvilken erfaring man vil have, og hvilket netværk man kan bruge. Så kan det blive en god oplevelse og et springbræt til et job, forklarer han.

LÆS OGSÅ: John fra Bøgeparken bygger i Hybenhaven

Er man stadig ved at lære at tale dansk, kan man også komme i praktik kombineret med sprogskole.

– Det er nødvendigt at tale  et basalt dansk, uanset om man arbejder med rengøring eller på en byggeplads, hvor det eksempelvis er nødvendigt at kunne læse brugsanvisninger og sikkerheds-
instruktioner og udfylde dagssedler på dansk, fortsætter han.

Naturligt at miste gejst
Sammen med sin kollega bruger han tid på at skaffe praktikpladser, hjælpe beboere med at målrette deres jobsøgninger, læse og hjælpe med ansøgninger og cv, oprette samarbejder med arbejdspladser, der rekrutterer medarbejdere fra Vollsmose og styrke motivationen hos jobsøgende.

– Det er helt naturligt at miste motivationen efter lang tids ledighed og mange afslag. Derfor er det godt at søge hjælp og mentorstøtte til at få motivationen tilbage og blive mere målrettet, så man kan klø på igen, siger Henrik Skov Olsen.

Kontakt en mentor:
Beboere i Vollsmose kan få gratis rådgivning og vejledning til at komme i arbejde ved at kontakte beskæftigelsesmentorerne i Vollsmose Sekretariatet på Vollsmose Allé 10. 
Henrik Anker Skov Olsen, telefon 61 63 17 99
Mazen El-Zayat, telefon 20 41 67 40

 

Seneste Artikler
Klar til nye krav om persondata
Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt
Fremtidens Vollsmose i udbud
Første del af Fremtidens Vollsmose indvies
Rekordmange børn på fodboldskole