Her er vinderen: Manden bag We Enjoy blev Årets Borger

Stifteren af foreningen We Enjoy, Abdi Raqiib, vandt den flotte pris som Årets Borger i Vollsmose 2017 for at give børn og unge i bydelen et fantastisk fællesskab og gode oplevelser med sport, leg og bevægelse.

– Jeg troede ikke selv på det, da jeg hørte, at jeg var blevet nomineret. Nu står jeg her og har vundet. Der er nogle mennesker derude, der mener, at jeg er Årets Borger. Det føles rigtig rart, sagde en tydelig stolt Abdi Raqiib med et stort smil, da han gik på scenen og i en regn af konfetti modtog den fornemme pris.

Beboere kårede vinderen
Den 26-årige stifter af foreningen We Enjoy var nomineret til prisen som Årets Borger blandt 17 andre beboere. Abdi Raqiib blev sammen med Abdallah Loubani og Elena Mirela Stefan udpeget som de tre finalister af dommerkomitéen, hvorefter de over 120 fremmødte til kåringen stemte Abdi Raqiib ind på en førsteplads.

LÆS OGSÅ: Beboere i Vollsmose skal kåre Årets Borger

Prisen som Årets Borger fik han for at styrke en god ungdomskultur i bydelen, hvor fysisk aktivitet er omdrejningspunktet for et fedt samvær mellem børn og unge. ”Han gør Vollsmose til et perfekt sted at leve”, lød det blandt andet i nomineringen. Og det prædikat har han tænkt sig at blive ved med at leve op til.

Børnene skal mærke deres talenter
For siden foreningen så dagens lys i foråret 2017 har Abdi Raqiib fået omkring 30 frivillige involveret i initiativet. Det er blevet til både udendørs- og indendørsaktiviteter, der alt sammen handler om at give børn og unge i Vollsmose nogle sjove oplevelser med at bruge både kroppen og hovedet.

– Jeg plejer at sige: Sund krop, sund fornuft, kommer det uden tøven fra Abdi Raqiib.

– I We Enjoy vil vi gerne udvide børnenes horisont og sørge for, at de kan se mange forskellige muligheder i livet. De skal mærke og opleve deres talenter på egen krop, forklarer han.

Drivkraften er at gøre en forskel
Lige siden Abdi Raqiib flyttede ind i Vollsmose i 1999 har han brændt for at engagere sig i aktiviteter med andre unge.

– Det handler om at gøre noget for andre. Det er drivkraften for mig, siger Abdi, der heller ikke selv er bleg for at trække i arbejdstøjet:

– Det er så nemt at sige, at man gerne vil gøre noget. Men man skal ikke bare sige det. Man skal også gøre det.

Store drømme
Den aktive ildsjæl har uden tvivl tænkt sig at fortsætte med at gøre en masse, og der er store planer med foreningen.

– Jeg vil gerne gøre We Enjoy kendt i hele landet og tiltrække unge fra hele Danmark til vores aktiviteter. I sidste ende drømmer jeg om et internationalt koncept med store events i Vollsmose, der kan få turister hertil, så vi kan vise alt det Vollsmose kan.

Men inden We Enjoy sprænger landegrænserne har den initiativrige idémager nok at gøre med at planlægge de mange aktiviteter til den vinterferie, der er lige om hjørnet.

– I uge syv slår We Enjoy dørene op for OL i Vollsmose. Det bliver stort, og jeg lover, at der ikke er nogen, der kommer til at kede sig, griner den nyslåede prismodtager.

Hvad er Årets Borger?
Prisen gives til en beboer, der har gjort en ekstra indsats for bydelen i årets løb.
Det er beboerne i Vollsmose, der indstiller kandidater til prisen. Dommerkomitéen udvælger tre finalister, som beboerne i Vollsmose stemmer om.
Det er 9. gang, at prisen uddeles. Samarbejdsrådet, Community Center Vollsmose, Vollsmose Bibliotek og Kulturhus samt Vollsmose Sekretariatet står bag årets pris.

Tidligere års vindere
2016: Ali Aziz Al-Tamimi
2015: Jonna Beyer og Kirsten Hansen
2014: Irena Krasniqi
2013: John Bonde
2012: Søren Damgaard
2011: Inge Reenberg og Ayan Muumin
2010: Ingelise Pedersen
2009: Abu Sultan Maweid

Seneste Artikler
Se billederne: Vollsmose fejrede eid
Sådan stemte Vollsmose til folketingsvalget
OB inviterer til fodboldstævne
Rabarbertærte
'Loven kræver, at vi beskytter alle mennesker'