Hawraa vil engagere andre unge

Hawraa Al-Janabi går i 9. klasse på en innovations- og entreprenørlinje. Hun har taget initiativ til en fodboldturnering.

Hawraa Al-Janabi på 15 år står bag en fodboldturnering, der skal engagere unge i Vollsmose og opfordre til fælles ansvar.

Hawraa Al-Janabi bor i Vollsmose og går i 9. klasse på Sct. Hans Skole på innovations- og entreprenørlinjen.

Da hun sammen med en klassekammerat skulle vælge emnet for et projekt, der kunne engagere de unge og få dem til at føle ansvar og ejerskab, var hun ikke i tvivl om, hvad omdrejningspunktet skulle være: En fodboldturnering.

– Fodbold interesserer mange unge – især drenge. På den måde kunne vi fange mange unges interesse, fortæller hun og forklarer, at de valgte målgruppen 11-18 år, så den passer med målgruppen hos Ungdomscenter Camp U.

For Hawraa Al-Janabi er fodbold bestemt ikke et ukendt begreb. Hun er nemlig ud af en fodboldgal familie.

– Mine brødre dyrker fodbold på eliteplan, og min far er tidligere træner. Jeg har også selv spillet fodbold i en periode, men nu dyrker jeg mest ridning gennem ungdoms-centret, siger hun.

Mere end en turnering
Når fodboldturneringen løber af stablen den 12. maj på streetbanen ved Diamanten, er meningen med arrangementet, at det skal være mere end bare en turnering, hvor det gælder om at vinde. Det drejer sig nemlig også om at få unges opmærksomhed rettet mod noget positivt.

– Unge i Vollsmose får alt for ofte negativ omtale. Vores arrangement bidrager forhåbentlig til det modsatte, lyder det fra den unge skoleelev.

Positiv respons
Forberedelserne til fodboldturneringen har stået på siden skoleårets start i august sidste år. Men det var først ved en præsentation på Sct. Hans Skole i november 2017, at det for alvor tog fart. Her fik projektet mange rosende ord med på vejen af en dommerkomité. Projektet opnåede også en syvendeplads i ’Next Level’ – danmarksmesterskaberne i entreprenørskab – i april.

– Det er dejligt, at vores projekt har fået så meget positiv respons. I det hele taget har det været meget spændende at skulle kommunikere med så mange mennesker om vores idé og få dem til at støtte det, siger Hawraa Al-Janabi og fortæller, at det blandt andet er lykkedes at få Fyens Væddeløbsbane og OB til at sponsorer bolde og trøjer.

Unge tager ansvar
Selvom erfaringerne med at planlægge fodboldturneringen altovervejende har været positive, har der dog også været nogle dyk ind i mellem for de to skoleelever.

– Jeg synes, det nogle gange har været svært at bevare gejsten. Måske har vi ind i mellem været for utålmodige, når folk ikke hurtigt har reageret på vores henvendelser, erkender Hawraa Al-Janabi, der ser frem til den 12. maj med både glæde og spænding.

– Uanset hvor stor en succes fodboldturneringen bliver, synes jeg, det er meget vigtigt, at vi unge gør forsøget med at være sammen om et arrangement og tage fælles ansvar for det. Så kan vi forhåbentlig alle drage nogen nyttige erfaringer af det, lyder det fra fodboldarrangøren.

Det handler ikke kun om at vinde, men i høj grad om at hygge sig i fællesskab, når to lokale unge fra Ungdomscenter Camp U giver fodbolden op til turnering. Snør fodboldstøvlerne og vær med på enten et pige- eller drengehold, hvis du er mellem 11 – 18 år. Der kan vindes fede præmier – blandt andet billetter til OB-kampe og en tur på Fyens Væddeløbsbane.

Tid: Lørdag den 12. maj kl. 11.00 – 14.00
Sted: Den overdækkede streetbane ved Diamanten, Odense NØ
Entré: Gratis, men kræver tilmelding enten hos Hawraa på telefon 42 74 25 82 eller i Ungdomscenter Camp U

Seneste Artikler
Klar til nye krav om persondata
Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt
Fremtidens Vollsmose i udbud
Første del af Fremtidens Vollsmose indvies
Rekordmange børn på fodboldskole