Går der kun hippier på Mulernes Legatskole?

Dovne, useriøse, humanistiske hippier, der ikke ved, hvad de vil med deres liv. Sådan lyder fortællingen på andre skoler om Mulernes Legatskole, der ligesom alle ungdomsuddannelser i Odense har sit helt eget ry. Men skal man tro på alt, hvad man hører?

Odense Tekniske Gymnasium er for nørderne, Tietgen Handelsgymnasium er for de rige, Odense Katedralskole er for snobberne og Mulerne Legatskole er for de useriøse hippier. Hver sin ungdomsuddannelse i Odense har sit eget stempel, men hvor meget hold er der i rygterne om gymnasiet i Vollsmose? Det har Vollsmose Avisen spurgt to elever om i anledning af, at et skoleår netop er slut og et nyt snart begynder.

LÆS OGSÅ: Nye Muler i Mosen

Aiah Shafi, som netop har afsluttet 1.g på Mulernes Legatskole, fortæller, at skolen har gode faciliteter og et behageligt miljø blandt eleverne.

– Der er ikke rigtig et hierarki, og socialt er det et rigtig godt sted at være. Underviserne er gode, så jeg kunne godt råde andre til at vælge Mulernes, siger hun og afkræfter, at gymnasiet har et useriøst studiemiljø.

– Vi får mange lektier for, men det er også forventet, da vi går på et gymnasium. Jeg føler mig lidt presset, fordi der er overdrevet mange forventninger fra lærere og administrationen, og det er meget hårdt, siger Aiah Shafi og tilføjer, at skolens miljø selvfølgelig bliver oplevet forskelligt fra elev til elev.

Der er plads til alle
En anden elev på Mulernes Legatskole, der ikke helt genkender billedet af ’hippie-gymnasiet’ i Vollsmose, er Marissa Hvolgaard. Hun er for nylig flyttet fra Tornbjerg Gymnasium til Mulernes Legatskole, hvor hun går i 1.m.

– Jeg flyttede, fordi Tornbjerg ikke var en skole for mig. Så snart jeg havde besøgt Mulernes, vidste jeg, at stemningen dér var meget mere min smag, fortæller hun og forklarer, at transport også er nemmere ud til Vollsmose fra hendes hjem, hvilket giver mere overskud i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Flere unge mænd fra Vollsmose får studenterhue på

– Nu har jeg rent faktisk lyst til at stå op om morgen for at tage afsted til skolen. Miljøet i min nye klasse er godt, alle snakker godt sammen, og jeg føler mig accepteret. Mulernes Legatskole er et gymnasium, hvor der er plads til alle typer og ikke bliver set skævt til nogen. Der er meget efterskole-mentalitet og fællesskab, så hvis man kan lide det, skal man klart vælge Mulernes, siger Marissa Hvolgaard.

Dovne, useriøse, humanistiske hippier, der ikke ved, hvad de vil med deres liv. Sådan lyder fortællingen på andre skoler om Mulernes Legatskole, der ligesom alle ungdomsuddannelser i Odense har sit helt eget ry. Men skal man tro på alt, hvad man hører?

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage