Elever indsamlede rekordbeløb

H.C. Andersen Skolen afholdt igen i år talentshow for at rejse penge til Danmarks Indsamling. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

H.C. Andersen Skolen samlede 16.391 kroner ind til årets Danmarks Indsamling. Det flotte beløb kom i hus efter et væld af elevinitiativer, og anstrengelserne kulminerede med deltagelse i det store indsamlingsshow på DR1 i lørdags.

H.C. Andersen Skolen lægger hvert år mange kræfter i at støtte Danmarks Indsamling. Og i år resulterede anstrengelserne i et rekordbeløb på 16.391 kroner. Pengene går til børn uden hjem, som var årets tema for den landsdækkende indsamling.

– Vi er meget, meget stolte over resultatet, siger Irin Mustafa, en af de lærere på H.C. Andersen Skolen, der har været involveret i indsamlingen.

LÆS OGSÅ: Elever støvsuger for velgørenhed

Hun fortæller, at det flotte resultat er kommet i stand efter et meget stort engagement fra elevernes side.

– De har blandt andet vasket personalebiler, solgt æbleskiver og i det hele taget givet den en ekstra skalle for at samle penge ind, siger hun.

Det gjaldt også i torsdags, hvor skolen afholdt sin årlige skolemesse med en masse aktiviteter lige fra talentshow til en fodboldturnering, og hvor præmien var en mindepokal til ære for nyligt afdøde skoleinspektør Olav Rabølle Nielsen.

Elever var med i DR-show
I lørdags kulminerede så anstrengelserne for eleverne. Otte af dem var nemlig med i det store direkte tv-show på DR1, hvor de overrakte det flotte beløb.

– Det var en kæmpe oplevelse for dem at være med i et så stort program med alt, hvad det indebærer. Ikke mindst var det specielt for dem at få mulighed for at snakke med nogle af de kendisser, der var med i showet, siger Irin Mustafa, der i dag er kommet tilbage til hverdagen på H. C. Andersen Skolen.

– Men arbejdet med at samle ind har givet en gejst og et fællesskab, som vi kan have gavn af på skolen. Og indsamlingens resultat og måden, der er blevet samlet ind på, er et flot signal at sende ud, slutter Irin Mustafa.

LÆS OGSÅ: Skole gav 10.002 kroner til sultende børn

I alt blev der samlet over 78 millioner kroner ind til Danmarks Indsamling 2018.

Seneste Artikler
Klar til nye krav om persondata
Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt
Fremtidens Vollsmose i udbud
Første del af Fremtidens Vollsmose indvies
Rekordmange børn på fodboldskole