Sukkerbrød til den søde juletid

Til jul skal man have det lidt godt. Derfor deler borgerjournalist René Agergaard her opskriften på et dejligt luftigt og knasende frisisk sukkerbrød.

Så er det snart jul, og for mig er julen en hyggelig tid med god mad, hygge sammen med familie og selvfølgelig gaver – det bliver man aldrig for gammel til. Men højtider er også for bundet med en masse traditioner, og jeg elsker traditioner.

Genkendelsens glæde er hvert år en del af hyggen, og hver familie har sine egne traditioner – om det så er, at man skal se Disneys Juleshow, have and eller noget helt tredje. Vi har mange traditioner i min familie, men en af de lidt sjovere er, at der skal bages frisisk sukkerbrød.

Frisisk er det sprog, der tales af friserne, som bor i blandt andet Holland og Tyskland. Opskriften stammer fra en gammel bog, som altid har været i familien, og de sidste mange år har det været mig, der har bagt det. Derfor får du her opskriften på det specielle brød.

Velbekomme.

Har du også nogen sjove traditioner i forbindelse med forskellige højtider, som du kunne tænke dig at dele? Så skriv til avis@vollsmose.dk.

Det skal du bruge

30 g gær

2½ dl lunken vand

350 g mel

1 tsk. salt

1½ tsk. kanel

150 g sukkerknalder

Lidt mælk til pensling

Sådan gør du:
Gæren røres ud i lunken vand. Mel, salt og kanel tilsættes, og dejen æltes godt sammen i et fad eller i røremaskine, indtil den er glat og smidig. Stil den til hævning i 30 minutter et lunt sted. Ælt derefter dejen igennem med sukkerknalder, og form den til et brød. Put brødet i en meldrysset og smurt form. Lad dejen efterhæve i 15 minutter. Snit derefter med en skarp kniv i overfladen og pensl med mælk. Bag brødet på nederste rille i almindelig ovn på 200 grader i cirka 45 minutter.

Serveres med: Smør 

 

 

 

 

 

 

Seneste Artikler
Skyderi i Vollsmose er første store sag med dobbelt straf
22-årig tiltalt for drabsforsøg i Fyrreparken
Rådmand vil lukke skole i Vollsmose
Ny festival med lækker bi-smag
Krydret kylling med honning