Handicap er ingen hindring

Et handicap er ingen hindring for at dyrke sport, ifølge basketspiller Tanja Ringberg.

Man har langt flere muligheder end begrænsninger, selvom man har et handicap, siger Tanja Ringberg, der er den eneste kvinde på Odenses tophold i kørestolsbasket.

Selvom man sidder i kørestol på grund af medfødt rygmarvsbrok og dertil har en spinkel statur, er det ingen hindring for at dyrke sport på højt niveau. Det er Tanja Ringberg et godt eksempel på. Hun er på fjerde år en del af det stærke kørestolsbaskethold i Odense Basketballklub. Og hun nyder det:

– Det giver mig et adrenalinkick at være en del af spændingen og konkurrencen om at vinde, siger hun.

LÆS OGSÅ: Dunker sig til succes i Mosen

Hun forklarer, at med hendes spinkle krop er hun ikke den, der har lettest ved at dunke bolden op i kurven.

– Til gengæld er jeg god til at hjælpe mine medspillere ved at lave en ’screening’ (blokering red.), så de har lettere ved at score, forklarer Tanja Ringberg.

Holder sig i form
Tanja Ringbergs deltagelse på basketholdet giver hende mange oplevelser. Ikke bare når hun er med holdkammeraterne rundt i det meste af Danmark for at spille med i holdturneringen, men også når hun en gang imellem er udenlands for at dyrke kørestolsbasket.

– For ikke så længe siden var jeg i Belgien, hvor jeg spillede med på et europæisk kvindehold. Det var dejligt for en gangs skyld at være med på et rent kvindehold, erkender hun.

Det ærgrer basketspilleren, at der ikke er flere piger, der dyrker hendes yndlingssport, for hun tror, at mange handicappede kvinder ville have stor glæde af det, ligesom hun selv har haft. Hun er også overbevist om, at hun vil fortsætte med at spille kørestolsbasket i mange år fremover. Dels fordi det er sjovt og er med til at holde hende i god fysisk form.

– Og så ikke mindst fordi det bekræfter mig i, at man har langt flere muligheder end begrænsninger, selvom man har et handicap, slutter hun.

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage