Forening sætter spot på minoriteter og sport

Seks unge sportsfolk deler ud af oplevelser og erfaringer i dag i kulturhuset.

Hvorfor er foreningsliv vigtigt? Og hvad er chancerne for at gøre karriere inden for sport? Det diskuterer en række professionelle sportsudøvere, når foreningen Mino Danmark senere i dag stiller skarpt på sport, foreningsliv og fællesskaber i Vollsmose Kulturhus.

En fodboldspiller for Brøndby IF, en verdensmester i FIFA og en bokser fra Vollsmose. Det er nogle af de sportsudøvere med minoritetsbaggrund, man kan møde i Vollsmose Kulturhus klokken 17.00 i dag. Her inviterer foreningen Mino Danmark til debataften under navnet ’Minority Talks’ – et populært koncept, der finder sted fire gange om året på Københavns Hovedbibliotek.

I dag skifter foreningen, der arbejder for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere, dog de københavnske rammer ud med fynske omgivelser og sætter fokus på foreningsliv, og hvad sport kan gøre for fællesskaber mellem mennesker.

– Sport og foreningsliv er en stor del af dansk kultur, som det er vigtigt at blive en del af, fordi det giver gode og positive fællesskaber. Lige præcis i Vollsmose håber vi på at give inspiration til dem, der kommer. Både inspiration til at melde sig til forskellige sportsgrene, men vi vil også vise, at det ikke er uopnåeligt at nå langt med sporten, siger Aida Ammary, der er projektchef i Mino Danmark og ansvarlig for ’Minority Talks’. Hun understreger, at det er vigtigt med positive forbilleder.

– Der bliver snakket rigtig meget om minoritetsborgere i Danmark, men ikke så meget med dem. Derfor vil vi lave en ny kultur, hvor vi snakker med dem, det handler om på en positiv måde. Vores formål med ’Minority Talks’ er at starte en samtale for minoriteten, og som foregår mellem minoriteten og majoriteten, fortæller Aida Ammary og slutter:

– Det giver et godt udgangspunkt for at tale om løsninger.

Arrangementet foregår i dag i Vollsmose Kulturhus fra kl. 17.00-20.00. Det er gratis, og alle er velkomne. Se det fulde program her. 

 

 

 

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage