Dunker sig til succes i Mosen

Det succesrige hold, der træner i Vollsmose, kan opleves lørdag den 25. november, hvor de spiller tre kampe på hjemmebanen i gymnastiksalen på H.C. Andersen Skolen. Det foregår klokken 9.30-16.00

Danmarks bedste hold i kørestolsbasket træner på H.C. Andersen Skolen. En stærk femmandskæde og ændrede træningstider er baggrunden for holdets succes.

De fleste beboere i Vollsmose er sikkert klar over, at der er mange idrætsforeninger i området. Men de færreste ved måske, at det er H.C. Andersen Skolen, der lægger træningslokaler til Danmarks tophold i kørestolsbasket. Odense Basketballklub, FIF, har et hold i kørestolsbasket, som det i den grad går godt for. Otte kampe, otte sejre og en klar førsteplads er det foreløbigt blevet til i holdturneringen.

– Det er dejligt, at vi har succes lige nu. Men det stiller også krav til os om at træne intensivt, så vi kan bibeholde topplaceringen, siger holdleder Rasmus Lange.

LÆS OGSÅ: Handicap er ingen hindring

Tidligere trænede holdet halvanden time to gange om ugen. Det har man ændret, så der nu trænes intensivt i tre timer én gang om ugen.

– Det har betydet, at vi nu kan spille for fuld damp i alle fire ’quarters’, som en kamp består af, og det er helt klart en af årsagerne til vores succes, lyder det fra Rasmus Lange.

Stærk femmandskæde
Den anden årsag til holdets succes er, at de råder over en særdeles stærk femmandskæde, der er i stand til at bide skeer med selv de stærkeste modstandere i Danmark. En af de fem er Martin Sørensen. Han har spillet kørestolsbasket i 15 år og er en dygtig og erfaren spiller, der har været til prøvetræning i klubber i både Spanien og Tyskland.

– Generelt er forsvarsspillet vores styrke på holdet. Min styrke er, at jeg er god til at læse spillet og blandt andet stjæle bolden, fordi jeg sidder højt i stolen, siger han og glæder sig over, at kørestolsbasket i Danmark i almindelighed og i Odense i særdeleshed er inde i en opgangsperiode.

Smal trup
Holdet fra H.C. Andersen Skolen råder over en smal trup og består kun af ni personer i alt. Og da fem af dem skal være på banen under en kamp, er holdet sårbart over for skader og sygdom, forklarer holdlederen og siger, at løsningen ville være at få gjort flere interesseret i at spille.

– Men det er svært. Mange skal nok overvinde sig selv for at være med i en handicap-idræt, og man skal nok rimelig hurtigt prøve at få folk, der for eksempel har fået et handicap i en ulykke, ud at spille. På den måde får de også hurtigt åbnet øjnene for, at der altså er masser af muligheder i livet alligevel, vurderer holdleder Rasmus Lange.

 

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage