Civica har vundet første sag over familie

Boligselskabet Civica har vundet deres første sag om at sætte en familie ud på grund af sønnens kriminalitet i 2015, hvor ni unge kastede med sten og brandbomber mod politiet. Det skriver DR.dk.    

Boligforeningen Civica har vundet sin første af en række sager, som involverer FAB og Civicas opsigelse af ni familier, hvor et familiemedlem deltog i et angreb på to politipatruljer på Bøgetorvet i 2015.

Direktør i Civica, Jens Pilholm, er tilfreds med, at selskabet nu har vundet den første af deres sager:

– Jeg jubler ikke ligefrem over, at en familie skal ud af deres lejlighed. Men det her er et spørgsmål om at beskytte de mange og sende et signal til de få. Det her er en adfærd, som vi ikke vil tolerere, siger direktøren til DR.dk.

To sager er nu afgjort
Siden 2015 er ni unge idømt fængselsstraffe for angrebet og nogle af dem betingede udvisninger for deltagelsen. Da straffesagerne var afgjort, opsagde de to boligselskaber i Vollsmose alle ni familiers lejligheder. Boligsagerne har først været gennem Byretten, hvor alle afgørelser i Byretten er blevet anket af dem, som afgørelserne går imod – både af lejere og boligselskaber. Derfor sagerne nået til Landsretten, hvor to sager nu er afgjort og fem sager skal afgøres i de kommende måneder. To af boligsagerne er stoppet, fordi familierne selv er flyttet ud af deres lejlighed.

LÆS OGSÅ: Brandbombesagen: Familie kan ikke smides ud

 

Seneste Artikler
Foreningen CCV nedlægger sig selv
Kartoffelrøsti
Forfølger fodbolddrømmen i Irak
Børn og voksne går i stemmeboksen
Razi indtager den røde løber