Internet-stjerne fra Vollsmose spiller med i ny dansk gyserfilm

Internet-stjernen Razi Irawani har stor succes på de sociale medier. Nu prøver han kræfter med spillefilmsgenren.

Af Morten Agerbæk Riber

Foto: Pure Fiction/Sune Tølløse

Vollsmosedreng og net-fænomen, Razi Irawani, spiller med i en ny dansk gyserfilm. Filmens titel er ’Lad de døde hvile’ og bliver instruereret af Sohail A. Hassan, som har vundet flere priser for sine kortfilm. Ifølge Razi Irawani vil filmen blive et hit blandt de unge.

– Jeg har store forventninger til filmen. Det hele er lavet enormt professionelt, og idéen til filmen er rigtig god. Det er helt klart noget, unge mennesker gerne vil se. Folk kan glæde sig meget til at se den, fortæller Razi Irawani.

Charme banede vejen
Razi Irawani er med sine 131.000 følgere på Instagram og 165.000 følgere på Facebook* et kendt ansigt på de sociale medier. Til sammenligning har skuespilleren Mads Mikkelsen ’kun’ 74.000 følgere på Facebook. Razi Irawani har dog ingen erfaring med skuespil, og det var ifølge filmens producer Jannick Raunow også lidt af en tilfældighed, at han kom til audition til filmen.

– Vi valgte Razi Irawani, da vi skulle bruge en ung etnisk skuespiller. Vi prøvede først at finde en, men uden held. Så blev vi gjort opmærksomme på Mangfoldighedsbanken, som er et arkiv over danske skuespillere med anden etnisk baggrund. Razi Irawani stod i arkivet. Han havde ikke så meget erfaring, men vi syntes, han virkede spændende. Vi indkaldte ham til audition sammen med en række øvrige erfarne skuespillere, hvor vi hurtigt faldt for hans charme, udtaler Jannick Raunow.

Hvorvidt Razi Irawanis status på de sociale medier har haft en indvirkning på valget af ham er ifølge Jannick´Raunow en nøje afvejning:

– Razi Irawanis popularitet på de sociale medier spillede med i overvejelserne, men vi havde først og fremmest fokus på at sikre filmens kvalitet. Filmen skal selvfølgelig have nogle elementer, som gør, at folk gerne vil se den. Razi Irawani er en af de elementer, som kan åbne op for en stor målgruppe. Særligt de unge.

Et naturtalent
Razi Irawani gennemgik indenoptagelserne et intenstskuespillerkursus, hvor dervar fokus på at løfte hans niveau.Ifølge Jannick Raunower Razi Irawani dog et naturtalent.

– Razi gør det rigtig godt. Han er en lille hvirvelvind, og han flyder ovenpå, når der kræves ekstra meget af ham.

Det unge talent har udover sine internetvideoer tidligere liveoptrådt på DR Ultra med sit YouTube hit ’Shahata’ og er derfor heller ikke ukendt med at optræde foran et kamera.

– Da jeg var barn, elskedejeg at se film med Jim Carrey,Chris Tucker, Eddie Murphyog Richard Pryor. SærligtJim Carrey har inspireret migmeget. Jeg har aldrig gået på skuespillerskole, menhar i stedet lært en masse vedbare at kaste mig ud i det, fortællerRazi Irawani.

Stor rolle
Razi Irawani spiller gymnasieelevenAmir, som er en afde fire hovedpersoner i filmen.

– Jeg har egentlig den anden største rolle i filmen. Min karakter er lidt af en casanova. Han vil meget gerne score piger, men der er mange, der ikke vil have ham, fordi han prøver for meget. Mine venner har lavet sjov med, at karakteren minder meget om mig. Det har også været vigtigt for mig, at min karakter ikke var for seriøs. Ellers ville mine fans ikke kunne genkende mig, og det ville virke forkert, fortæller Razi Irawani.

På de sociale medier erRazi Irawani kendt for atlægge komiske indslag op frahans hverdag, hvor der er engod portion selvironi. Det ersærligt hans skæve ansigtsudtryk,hans imitation af enlama og hans af og til grovehumor, som hans fans reagererpositivt på.

Gys magi og gru
Ifølge Sohail A. Hassan byggesgyserfilmen op efterde samme principper, somamerikanske ungdomsgysere,hvilket betyder mindresocialrealisme og mere gys,magi og gru. Forberedelsernehar været i gang i længeretid, og i de seneste to ugerhar der været optagelser uafbrudt.

Det har givet et kompaktskema for Razi Irawani,og det har krævet en ekstrahård disciplin for alle medvirkende.

– Optagelserne er indtil videre gået rigtig godt. Det var har dog været meget hårdt, da vi skulle stå tidligt op hver dag og filme hele dagen, fortæller Razi Irawani.

Planer for fremtiden
Om der venter flere spillefilmi fremtiden ved Razi Irawaniikke med sikkerhed på nuværendetidspunkt.

– Jeg håber virkelig, at denne film åbner op for nogle flere spillefilm. Hvis jeg kan komme med i en komediefilm vil det være perfekt. Det er dog stadig usikkert lige nu. Jeg glæder mig virkelig til, at filmen kommer ud i biograferne, og jeg håber, at jeg vækker interesse blandt andre filminstruktører, siger Razi Irawani.

Razi Irawani har i øjeblikketmange jern i ilden, og hvisdet ikke bliver spillefilm, hanskal lave i fremtiden, vurdererhan, at han også har flereandre muligheder.

– Jeg drømmer også om at blive tv-vært for mit eget program. Jeg er i øjeblikket i kontakt med DR og Kanal 4, 5 og 6. Jeg vil meget gerne leve af at underholde. Derudover har jeg en ny sang, der kommer ud, lige så snart musikvideoen er klar. Den er faktisk med i filmen og bliver spillet til en festscene. Det synes jeg også er meget stort.

På trods af de mange ting,Razi Irawani har at se til, harhan stadig tid til at stoppe opog glæde sig over sin nuværendesucces.

– Jeg synes, at det er helt vildt fedt, at jeg er kommet så langt, som jeg er nu, slutter Razi Irawani

'Lad de døde hvile'
– Filmen er produceret af produktionsselskabet Pure Fiction og kan ses i udvalgte biografer i foråret 2016.

– Razi Irawani kan findes på Facebook, Instagram,YouTube og Snapchat (razizo).

– Du kan følge med bag kulisserne på filmen på facebook.com/ladhvile.

*Tre måneder efter artiklens tilblivelse har Razi Irawani nu over 250.000 følgere på Facebook.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage