I gang med ny boligsocial helhedsplan

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”on” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” module_id=”current-article” custom_padding=”0px|||”] [et_pb_row admin_label=”row” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” make_equal=”off” module_id_2=”link-to-other-blogs” module_id_1=”article-content”] [et_pb_column type=”2_3″] [et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” module_class=”article-content-text” saved_tabs=”all”] helhedsplan

Her er det skoleledere, repræsentanter for bibliotek, kulturhus og Odense Kommune der er inviteret til workshop.

Gennem de næste par måneder skal beboere samt både eksterne og interne aktører involveres i arbejdet med en kommende boligsocial helhedsplan.

Af Maja Bach Løvstrup

Foto: Bjarne Kjær Simonsen

Et par workshops har allerede været afviklet, og om kort tid inviteres alle Vollsmoses beboere til et stormøde, hvor en fremtidig boligsocial helhedsplan i Vollsmose skal diskuteres. Involveringen af beboere og andre aktører er en del af de inddragelsesprocesser, der ligger forud for udarbejdelsen af en ny boligsocial helhedsplan, der skal gælde i årene 2016-20.

Ikke frit valg på alle hylder
Et vigtigt budskab i inddragelsen af både beboere og aktører i Vollsmose er, at der ikke er frit valg på alle hylder. Landsbyggefonden, som boligorganisationerne skal ansøge om midler hos, har udstukket rammerne, og det er inden for disse, de inddragede parter skal komme med deres holdninger og inputs.

– Landsbyggefonden har udstukket nogle overordnede temaer, og i Vollsmose Sekretariatet har vi lavet et forslag til, hvordan temaerne kan blive til konkrete indsatser. Det, vi beder beboere og andre aktører i bydelen om, er at komme med deres holdning til en række konkrete forslag, siger sekretariatschef i Vollsmose Sekretariatet Nanna Muusmann og understreger vigtigheden af, at både beboerne og andre aktører i bydelen bliver hørt.

– De er eksperterne, og deres inputs er i den grad med til at opkvalificere de kommende indsatser, fastslår sekretariatschefen.

Fortsætter i samme spor
Landsbyggefonden har rammesat kommende boligsociale indsatser til at tage udgangspunkt i de fire temaer ’Forebyggelse og forældreansvar’, ’Tryghed og trivsel’, ’Kriminalpræventiv indsats’ og ’Uddannelse og beskæftigelse’.

– Disse temaer er platformen for udvikling af nye og eventuelt videreførelse af eksisterende indsatser i en kommende boligsocial helhedsplan og de kommer til at udgøre den kommende boligsociale profil i Vollsmose, forklarer Nanna Muusmann.

Inden for hver af temaerne tilrettelægges de enkelte indsatser, der vil have en række mål omkring for eksempel uddannelse, beskæftigelse og civilsamfund.

Ifølge Nanna Muusmann vil sekretariatet fortsat arbejde med at understøtte eksisterende indsatser i bydelen og med et stærkt fokus på at give hjælp til selvhjælp.

– Med det afsæt vil Vollsmose Sekretariatet fra 2016 til 2020 på mange måder fortsætte i et velkendt spor – en slags ’etape 2’ af et langt sejt træk, der blandt andet skal udvikle Vollsmose fra at være et særligt udsat boligområde til at være en bydel i Odense, slutter Nanna Muusmann.

Alle beboere i Vollsmose inviteres til borgermøde i Vollsmose Kulturhus den 3. oktober i tidsrummet 10.00- 14.00. Se invitation nedenfor.

helhedsplan, invitation

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage