Flere klatrer på Diamanten

Den seneste faldulykke får nu en klubområdeleder i Diamanten til at komme med en opfordring til forældre: Fortæl jeres børn, at det er alt for farligt at klatre på tage.

Tekst og foto:Thomas Gam Nielsen

Sanne Hansen fik et chok, da hun hørte om faldulykken ved Diamanten per sms. Hun er klubområdeleder, har kontor i Diamanten og har flere gange bedt børn om at kravle ned fra klubbens tage.

– Jeg har set børn på fem til seks år kravle rundt på taget af Diamanten, fortæller hun og understreger, at den seneste faldulykke skete uden for klubbens åbningstid. Det var kun et held, at der var andre voksne i nærheden, som kunne kontakte en ambulance, da ulykken skete.

 Den seneste ulykke får nu Sanne Hansen og hendes kollegaer til at reagere. De ser det som et problem, at flere og flere børn klatrer på Diamantens tage. 

– Og når de klatrer på tagene, så har de ikke en fornemmelse for, hvad der er farligt, siger hun.

Hun har ikke tal på, hvor mange børn, der kravler på tagene af Diamanten, men hun ved, at det også sker andre steder – blandt andet på Camp U’s tage, hvor andre af hendes kollegaer sidder.

Adgang til legepladser
Hamza Abou-Khamis’ ulykke var speciel, da den skete på taget ved den overdækkede boldbane, hvor nogle håndværkere brugte et stillads, mens de reparerede huller i taget. Men ifølge Sanne Hansen er det et dagligt problem, at der også bliver klatret på Diamantens hovedbygning med det karakteristiske pyramideformede tag. Der er brandtrapper op til første sal, og herfra kan børn hoppe over et lavt hegn og op på taget.

Der er adgang til samtlige institutioners legepladser i Odense Kommune uden for institutionernes åbningstid. Det er et princip, at de skal være tilgængelige. Sanne Hansen tror ikke på, det hjælper at skærme mere af.

– Vi skal nødigt blive et fort. Og selvom der er lukket, så kan børn hoppe over hegnet, hvis det skal være. Det handler om, at børn og unge ikke skal kravle på tage, forklarer hun og kommer med en opfordring til alle voksne i bydelen:

– Hvis du ser nogle børn, som klatrer på et tag, så kontakt dem og få dem til at komme ned. Andet er simpelthen for farligt.

LÆS OGSÅ: Faldt fra fem meters højde

Parkour eller farlig leg
Klubområdeleder Sanne Hansen medgiver, at børn og unge altid har klatret og søgt spænding. Hun vil kun gisne om, hvorfor flere klatrer på Diamantens tage lige nu og her, men hun tror, at nogle børn og unge bliver inspireret af videoer på nettet, hvor folk laver farlige stunts.

Hun mener, det er sundt, at børn bevæger sig, men det skal foregå under sikre forhold. Faktisk er der en parkourbane ved Diamanten.

– Og så kan du som forældre også tage dit barn med til Stige Ø, hvor en af Danmarks bedste parkourbaner ligger. Der er ikke langt fra Vollsmose til Stige Ø, siger hun og henviser til, at der også er parkour- og klatreklubber i centrum af Odense.

Tre gode råd om parkour

Vollsmose Avisen har optaget en video med Vinh Quang, der er dyrket parkour i fire år, og som underviser i parkour og breakdance for GAME, UngNord og andre institutioner i Odense.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Film med Razi dyster om pris
Ny formand for Samarbejdsrådet
’En god bokser er et godt forbillede’
Mand sigtet for drabsforsøg på sin datter
Sag om udsmidning af familie i Birkeparken kommer ikke for international domstol