Faldt ned fra fem meters højde

fald

Hamza Abou-Khamis kom op på taget via et stillads, som stod tæt på boldbanen. Nogle håndværkere var i gang med at reparere huller i taget.

Niårig Hamza Abou-Khamis klatrede op på et tag sammen med seks kammerater, da han væltede bagover, slog hovedet i asfalten og fik kraniebrud.

Tekst og foto: Thomas Gam Nielsen

Han kan ikke selv huske det, men vennerne har fortalt ham og familien det bagefter.

– Jeg gik baglæns oppe taget, og pludselig væltede jeg bagover igennem taget og slog baghovedet mod asfalten, fortæller niårige Hamza Abou-Khamis her et par uger efter ulykken. Han virker glad og frisk, men han og familien er stadig påvirket af faldet. Der kom brud på kraniet, han fik indre blødninger, infektion i hjernen og hjernerystelse. Derfor er Hamza Abou-Khamis ikke vendt tilbage til 3. klasse på Abildgårdsskolen endnu.

Hamza Abou-Khamis’ mor tænker, at det kunne være endt meget værre. Hendes søn klatrede oven på en overdækket boldbane ved fritidsklubben Diamanten i Vollsmose og faldt fem meter ned. Var han faldet en halv meter længere til siden, så havde han ramt jernmålet eller banden rundt om boldbanen, der også er lavet i jern.

– De første dage på sygehuset var han på morfin og kastede op hele tiden, og ellers sov han bare. Vi græd konstant i begyndelsen, siger Ruwaida El-Youssef.

Hamza Abou-Khamis fik også trykket lungerne under faldet, men han brækkede ikke noget.

Har klatret før
Det var sammen med flere af sine nærmeste venner fra skolen og Lærkeparken, at Hamza Abou-Khamis klatrede på stilladset og taget den dag. Han har før klatret på Diamantens hovedbygning ved siden af boldbanen og også et par andre steder tæt på sit hjem i Vollsmose.

– Jeg tror bare, vi syntes, at det var sejt at klatre rundt højt oppe. Vi legede ikke en bestemt leg, fortæller Hamza Abou-Khamis. Han har set flere videoer på internettet af folk, der laver klatrestunts, men han siger, at de ikke var i gang med at prøve et eller andet trick, de havde set på nettet.

Ruwaida El-Youssef vidste ikke, at hendes søn klatrede rundt på tagene ved Diamanten.

– Men niårige drenge får ideer og tænker ikke altid over, hvad konsekvensen kan være, siger hun. Hun var hjemme den dag, ulykken skete, og løb ned til Diamanten, efter et ældre barn ringede på familien El-Youssefs dørtelefon og fortalte, at Hamza var faldet ned.

LÆS OGSÅ: Flere klatrer på Diamanten

Gør det aldrig igen
Hamza Abou-Khamis glæder sig til at komme tilbage til skolen og kammeraterne. Han glæder sig også til, at han må se TV og spille PlayStation i længere tid igen. Lige nu må han kun se på en skærm en halv time ad gangen på grund af hjernerystelsen. Og så glæder han sig til at komme ud og lege igen.

– Jeg har sparet op til et sejt løbehjul, som jeg gerne vil købe, siger han med et smil.

– Men jeg skal aldrig klatre sådan nogle steder igen, siger Hamza Abou-Khamis og fortæller, at flere af hans venner var stærkt påvirket af hans ulykke:

– Og jeg tror heller ikke, at mine venner vil klatre på tage igen.

Privatfoto: Hamza Abou-Khamis var indlagt ti dage på Odense Universitetshospital. I næste måned skal han til tjek for at se, hvordan det går.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Film med Razi dyster om pris
Ny formand for Samarbejdsrådet
’En god bokser er et godt forbillede’
Mand sigtet for drabsforsøg på sin datter
Sag om udsmidning af familie i Birkeparken kommer ikke for international domstol