En hel bydel på førstehjælpskursus

De seneste år har flere og flere danskere taget førstehjælpskurser. Også i Vollsmose, hvor der med jævne mellemrum tilbydes gratis kurser til beboerne.

Af Thomas Gam Nielsen

Mange borgere i Vollsmose har de seneste år været på førstehjælpskursus: Enten via deres arbejde eller i forbindelse med køreprøver, og så har flere deltaget i kurser ved Odense Brandvæsen. Sidstnævnte er finansieret via Trygfonden og er sat i gang i et samarbejde mellem Odense Brandvæsen, Vollsmose Sekretariatet og Boligorganisatorisk Fællessekretariat.

– Der bor mange mennesker i Vollsmose, og hvis uheldet er ude, så er der flere, der kan hjælpe til, forklarer Jane Uzoamaka Ofodile fra Vollsmose Sekretariatet om baggrunden for de mange kurser. Der bliver i alt udbudt otte førstehjælpskurser ved Odense Brandvæsen, som er gratis for beboere i Vollsmose at deltage i. De første har været afholdt, og der kommer flere i løbet af i år og næste år. Bydelens naboskabsambassadører har hjulpet til med at finde deltagere til kurserne.

På sigt får deltagerne et skilt på deres postkasse, hvor der står, at de har været på førstehjælpskurset. På den måde bliver det synligt, hvem der med sikkerhed kan yde førstehjælp i Vollsmose.

Mere sikker

Kianna Nielsen fra Granparken deltog i førstehjælpskurset hos Odense Brandvæsen. Hun har før været på førstehjælpskursus, men det var ikke så dybdegående, som det hun var på hos Odense Brandvæsen. Hun fik opfrisket mund til mund-metoden, hjertelungeredning og brug af hjertestarter. Hun tog kurset, fordi hun mener, det er en god ting at kunne førstehjælp, hvis uheldet er ude.

– Der er større chance for, at jeg bevarer roen, hvis jeg skulle se en ulykke, fordi jeg kender til den basale førstehjælp, siger Kianna Nielsen. Hun synes også, det var godt at lære forskellen på førstehjælp til børn og voksne.

LÆS OGSÅ: Få hjertestop i dagtimerne

En anden af deltagerne, Fuad El-Kassem fra Lærkeparken, har også lært førstehjælp før – både på tidligere arbejdspladser, og da han aftjente sin værnepligt i militæret. Han takker altid ja, når han får tilbud om førstehjælpskurser.

– Det er godt at holde vedlige, og der kommer altid lidt nyt hver gang. Eksempelvis er der kommet nye anbefalinger om, hvor mange gange man skal give hjertemassage, inden man bruger mund til mund-metoden, afslutter Fuad El-Kassem.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage