Kirken laver lektier med de unge

Der er flere tilbud om lektiehjælp i Vollsmose. Den lokale kirke har ét af dem. Her kommer mere end 100 unge nydanskere for at få hjælp af frivillige til hjemmearbejdet.

Beboere i Vollsmose bliver ofte mødt med fordomme om hverdagen i bydelen. Om deres uddannelse og lyst til at lave ballade. Det er imidlertid langt fra alle, der ønsker at være ballademager. Størstedelen af de unge vil faktisk hellere bruge tiden på skole.

Bliver efter folkeskolen

Et eksempel på det får man hver mandag og onsdag, når Ingeborg Conrad i den lokale kirke åbner dørene for lektiehjælp til skoleelever. 100 folkeskoleelever og enkelte gymnasieelever med anden etnisk baggrund end dansk kan her få hjælp af unge hjælpelærere fra universitetet.

Eleverne kan modtage lektiehjælp, fra de kommer i 7. klasse og frem til 10. klasse. Nogle bliver endda ved med at komme, efter at de er begyndt i gymnasiet.

Én af dem er Abdullahi Ahmed, der er 3.g’er på Mulernes Legatskole i Vollsmose. Han bruger meget af sin tid på skolearbejde. Det har han gjort siden 7. klasse, hvor han begyndte at gå i lektiecafe.

– Jeg er glad for at komme her. Siden jeg startede i gymnasiet, har jeg nok nærmere fået hjælp til at rette mine opgaver end til at lave dem, forklarer Abdullahi.

Det er ikke alle, der sidder med snuden i bøgerne som Abdullahi. Nogle drenge pjatter mere end andre og socialiserer i stedet for at studere. Men Ingeborg Conrad griber ind, når snakken bliver for meget. Fokusset ligger på lektier.

Vil gerne læse medicin

Abdullahi Ahmed er fra Somalia. Hans familie er kommet til Danmark på grund af problemer i deres hjemland.

Forældrene har ikke en længere uddannelse. Faren er blevet slidt gennem hårdt arbejde som rengøringsassistent, og han modtager derfor nu førtidspension. Og det firma, som moren var ansat i, er gået konkurs, så hun er nu ledig.

Ingen af dem har været i stand til at hjælpe Abdullahi med sine lektier, men den unge mand har klaret sig på egen hånd – og med hjælp fra lektiecafeen.

Abdullahi har en drøm om at læse medicin. Det er en ambition, han arbejder hårdt for ved at lave sine lektier, som han prioriterer højt. Han er troende muslim og gik i mange år i koranskole.

– I gymnasiet kom der for mange lektier, så jeg droppede det i løbet af 1.g. Det er meget normalt, når der kommer flere lektier, forklarer han.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Klar til nye krav om persondata
Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt
Fremtidens Vollsmose i udbud
Første del af Fremtidens Vollsmose indvies
Rekordmange børn på fodboldskole