B1909 siger definitivt farvel til FC Fyn

B1909 melder sig ud af FC Fyn-samarbejdet. Det blev resultatet af den ekstraordinære generalforsamling på Gillestedvej mandag aften.

Samtlige 62 fremmødte stemte for en udmeldelse af FC Fyn, da den lokale boldklub mandag aften klokken 19.09 holdt ekstraordinær generalforsamling med afstemningen som eneste punkt på programmet.

FC Fyn indgav i sidste uge konkursbegæring. Så resultatet mandag aften kommer ikke bag på formanden for B1909, Jan Bramsen.

– Nej, for det giver ingen mening for B1909 længere at være med i FC Fyn, der som følge af konkursen bliver degraderet til Fynsserien. Der ligger vi jo selv i forvejen, siger Jan Bramsen, der dog ærgrer sig over FC Fyns konkurs:

– På mange måder var FC Fyn et frist pust, hvor mange ideer blev prøvet af. Men en kuldsejlet økonomi med for mange udgifter og for få indtægter samt et vigende sponsormarked gjorde det umuligt at fortsætte.

Visioner blev aldrig indfriet

Nu må man være realistiske, mener formanden:

– Vi må erkende, at FC Fyn har haft sin tid. Og også være ærlige og sige, at de sportslige ambitioner aldrig blev indfriet. Blandt andet var ét af målene med FC Fyn, at stammen på holdet skulle udgøres af om ikke spillere fra moderklubberne så dog fynske spillere. Det blev aldrig en realitet, og det, tror jeg, har været en af årsagerne til, at medlemmerne i B1909 aldrig rigtigt har følt noget for FC Fyn.

I den forbindelse medgiver Jan Bramsen, at der i B1909 har været en temmelig stor modstand mod samarbejdet med Dalum IF og B1913 omkring overbygningen, FC Fyn.

Mange tørre tårer i B1909

– Der har stort set hele tiden været næsten lige så mange imod som for FC Fyn. Det så vi senest demonstreret ved den ekstraordinære generalforsamling for halvandet år siden, hvor det kun med én stemmes flertal blev vedtaget at fortsætte i FC Fyn-samarbejdet. Men det, føler jeg ikke, har været noget problem, for vi har haft en åben dialog omkring det, pointerer Jan Bramsen, som forsikrer, at FC Fyns konkurs ikke vil få nævneværdige konsekvenser for B1909:

– Vi mister nogle lejeindtægter for brug af vores baner. Men det har vi faktisk taget højde for i vores seneste budgetter.

Formanden for B1909 ser med fortrøstning på den sportslige fremtid for B1909. Førsteholdet ligger nummer ét i Fynsserien, også kaldet Albaniserien.

Der er dog et uafklaret spørgsmål: Om B1909 kan få lov at rykke op allerede i år, hvis førstepladsen bevares. Nu skal DBU’s jurister vurdere de sportslige konsekvenser af FC Fyns konkurs for moderklubberne, B1913, Dalum og B1909, der alle for øjeblikket er placeret i Fynsserien.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Seneste Artikler
Byrådet afsætter 100 millioner kroner til Vollsmose
Vollsmose Boxing og Projekt Zlatan får penge af Østifterne
Ulykkes-bilist sendte fire på skadestuen
Endnu en velskrevet fortælling om Borgia-familien
Angriberen fra Bøgeparken er tilbage