Spring navigation over

Beboere skal rådgive andre beboere om corona

Aysel Hagi (tv.) og Amal Hashi (th.) er to af de fire beboere, der er uddannet til at vejlede andre beboere om coronasmitte på dansk, arabisk og somalisk. De har fået lov at låne foreningen SAHANs lokaler i Egeparken 14B.

Alle ugens dage kan beboere nu få hjælp og vejledning om testmuligheder, selvisolation og smitteopsporing af uddannede beboere. De sidder klar i Corona Info - Vollsmose i Egeparken og på telefon.

Hver dag fra denne uge og de næste måneder frem kan beboerne i Vollsmose besøge Corona Info - Vollsmose, som er det nye infohus i Egeparken 14B. 

I Corona Info - Vollsmose kan beboerne møde Amal Hashi, Aysel Hagi, Abdinuur Muhammed og Zade Ahmed Ismail, som alle fire er blevet klædt på med sundhedsfaglig viden af Odense Kommune. De vil hver uge blive opdateret med den nyeste viden om coronavirussen og smittesituationen i Vollsmose. På den måde kan de hjælpe og vejlede beboerne i Vollsmose om forskellige corona-spørgsmål, både på dansk, arabisk og somalisk.

 ”Alle fire er nogen, der i forvejen har lagt en kæmpe frivillig indsats med at informere deres naboer og netværk om, hvad der skal til for at få smitten i Vollsmose ned. Med Corona Info - Vollsmose samler vi deres indsats, så andre beboere har et sted, hvor de kan føle sig trygge ved at spørge om hjælp og råd,” siger Rune Andersen, der er tovholder på det nye infohus.

Hos Corona Info - Vollsmose kan man spørge om alt fra mulighederne for at gå i selv-isolation til vacciner og teststeder. Oplysningsindsatsen kommer til at være fleksibel, så den kan tilpasse sig efter de behov, der er blandt beboerne i Vollsmose. 

Corona Info - Vollsmose

Infohuset ligger i Egeparken 14B ved siden af testcenteret. Der er åbent mandag-fredag kl. 10.00 - 12.00 og kl. 15.00 - 19.00. Lørdag-søndag er der åbent kl. 12.00 – 17.00.

Man kan også ringe på telefon 20 58 95 80.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her