Spring navigation over

Frivillige skal hjælpe kvinder i arbejde

Vil du være mentor eller mentee i Odense? Så kontakt koordinator Muna Mohamed på telefon 50 76 33 73 eller muna.mohamed@kvinfo.dk

Et mentor-program i Vollsmose matcher kvinder med frivillige mentorer. De skal hjælpe kvinderne med at få foden ind på arbejdsmarkedet eller komme i uddannelse.

Kan et forløb med en frivillig mentor få kvinder med minoritetsbaggrund tættere på et arbejde eller en uddannelse? Det mener KVINFO, der er Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed. De har før haft et mentornetværk i Vollsmose, der skulle hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund tættere på uddannelse og arbejde. Nu er mentornetværket tilbage.

Siden november har projektmedarbejder hos KVINFO, Muna Mohamed, arbejdet i Vollsmose, hvor hun har matchet frivillige mentorer med mentees. Det er både kvinder, der ikke er i arbejde eller under uddannelse, men ønsker at komme det, samt kvinder i arbejde eller uddannelse, der ønsker støtte.

”Et mentorforløb går ud på at støtte kvinderne i deres proces med at komme i arbejde eller uddannelse og kan indebære alt fra at øve dansk, få hjælp til et CV eller forstå dagpengesystemet og den danske arbejdspladskultur. En mentor, der kender uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, kan hjælpe med at åbne veje for andre kvinder,” siger Muna Mohamed, der i øjeblikket dog må klare arbejdet hjemmefra og virtuelt ligesom mange andre.

 

Bedst mulig støtte

På trods af de begrænsninger, der følger med coronavirussen, kører mentornetværket godt, ifølge Muna Mohamed. Hun har matchet otte mentees med mentorer, og der er stadig frivillige, der mangler at blive matchet med kvinder.

”En-til-en-relationen og mentorforløbet er intensivt, men også et stærkt redskab til at skabe udvikling. Derfor bliver mentee’en matchet med den mentor, der kan støtte hende bedst muligt. Er det en kvinde, der ønsker at komme i uddannelse, er det for eksempel gavnligt med en mentor, der selv er studerende,” fortæller hun og peger på, at programmet for mange af kvinderne er en god måde at få et større netværk på.

”Og netværk er noget, der også har betydning for at komme i job,” siger Muna Mohamed.

Ifølge en opgørelse fra KVINFO fra 2018 kom 46 procent af kvinderne fra deres mentorordning i job. Knap 50 procent af Vollsmoses beboere i alderen 18-64 år er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, ifølge Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her