Spring navigation over

Ny teaterscene rykker til Vollsmose

Nørregaards Teater flytter ind i kulturhusets lokaler med en ny scene til sommer. Børneteateret vil skabe et levende hus sammen med beboere, bibliotek og lokale foreninger, ifølge teaterleder Carsten Wittrock.

En glad teaterleder fra Nørregaards Teater modtog i sidste uge nyheden om, at børne- og ungdomsteateret i centrum af Odense fra sommeren 2019 overtager Store Sal og de tilstødende lokaler i Vollsmose Kulturhus. Det besluttede et snævert flertal i By- og Kulturudvalget.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan udvide vores aktiviteter med en scene i Vollsmose. Det er dejlige lokaler, og jeg glæder mig til at møde publikum og bygge bro mellem centrum og Vollsmose, siger Carsten Wittrock, der er teaterleder på Nørregårds Teater.

LÆS OGSÅ: Vollsmose Kulturhus mister millionbeløb

Teateret overtager nøglerne til huset i juli 2019 og åbner op for den første teatersæson i Vollsmose i slutningen af august 2019. Og når teateret slår dørene op til den nye scene, vil de velkendte lokaler oven på biblioteket højst sandsynligt være undergået noget af en forvandling.

- Det skal jo blive til et rigtigt teater, så nu skal vi til at snakke med de rette myndigheder om, hvad vi må og ikke må lave om i lokalerne, forklarer Carsten Wittrock, der håber på at tiltrække folk fra hele byen til den nye scene.

- Selvfølgelig bliver det et lokalt tilbud til beboerne, men vi skal også vænne alle andre til at gå i teateret i Vollsmose. Ligesom der bliver skoleforestillinger for alle byens skolebørn, siger han.

Et levende hus


Vollsmose Bibliotek har siden 1. januar 2018 stået for driften af kulturhuset og haft en bevilling på 200.000 kroner til kulturaktiviteter i huset. Den bevilling overtager Nørregaards Teater nu. Med den nye aftale for huset påtager teateret sig desuden ansvaret for, at der løbende er offentlige kulturarrangementer i salene. Og det skal ske i samarbejde med Vollsmose Bibliotek og øvrige lokale kulturinstitutioner og foreninger.

- Det er helt klart min ambition, at lokale aktører, foreninger og beboere skal være samarbejdspartnere, så det bliver et levende hus. Vi fylder ikke huset ud 365 dage om året, men giver et fundament til mere aktivitet, siger Carsten Wittrock og fortsætter:

- Kulturudbuddet i huset skal have så stor diversitet som mulig. Så alle genrer er velkomne - ikke kun teater. Men det er klart, at vi kommer til at sætte vores præg på stedet.

LÆS OGSÅ: Musikken spiller stadig i Vollsmose

På Vollsmose Bibliotek går leder Dynke Knøchel Jeppesen til det nye samarbejde med en åben indstilling.

- Det er rigtig fint, at der kommer et teater hertil, for salen kalder på aktivitet. Og vi vil gøre, hvad vi kan for at fortsætte det arbejde med arrangementer og aktiviteter, som vi allerede har sat i gang, siger hun.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her