Spring navigation over

Vollsmose Kulturhus mister millionbeløb

Kulturhuset i Vollsmose er blevet besparet med 1,1 millioner i 2018. Hvad det betyder i praksis, bliver besluttet i løbet af det kommende år. 

15 millioner kroner. Så meget havde byrådet i Odense Kommune pålagt By- og Kulturudvalget at skære fra i budgettet for 2018. Den besparelse rammer også Vollsmose.

Udvalget besluttede nemlig at skære 1,1 millioner kroner i budgettet hos Vollsmose Kulturhus, der har eksisteret siden 2008. Det er størstedelen af kulturhusets budget, der ligger på 1,3 millioner kroner om året.

Hvad det helt konkret får af konsekvenser for kulturhuset, er endnu ikke til at sige med sikkerhed, ifølge afdelingschef for Fritid og Kultur i By- og Kulturforvaltningen, Martin Petersen

– Det eneste, vi kan sige med sikkerhed lige nu, er, at By- og Kulturudvalget har besluttet, hvor meget der skal spares hos kulturhuset i Vollsmose, og at det giver 200.000 kroner i 2018 til fortsat at drive huset i samarbejde med biblioteket, forklarer afdelingschefen og fortsætter:

– Nu har vi tiden frem til den 1. januar 2018 til at finde ud af, hvordan rammerne for kulturhusets aktiviteter i 2018 skal være.

Lukning eller ej?


Det var på et møde tidligere i januar, at udvalget vedtog, at driften af et selvstændigt kulturhus med egen leder stopper, og kulturhusets lokaler i 2018 i stedet skal drives af Vollsmose Bibliotek.

Om der findes et sted med navnet Vollsmose Kulturhus i 2018, kan afdelingschefen ikke sige endnu.

– Hvordan driften og samspillet mellem kulturhusets lokaler og biblioteket skal fungere i praksis, er vi lige nu i gang med at lægge en proces for. Det er noget af det, der vil blive besluttet i løbet af 2017, siger Martin Petersen.

Betyder besparelserne, at Vollsmose Kulturhus lukker?

– Det er besluttet, at der skal bruges 200.000 kroner på at lave kulturaktiviteter i regi af Vollsmose Bibliotek, slutter han.

Besparelserne, der blandt andre har ramt Kulturmaskinen, er en del af et alternativt spareforslag fra Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF. Spareplanen var til endelig godkendelse i byrådet efter redaktionens deadline.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her