Fodboldskole får flere piger

  04. august 2017 Vollsmose Avisen

  Flere og flere piger deltager i DBU’s Get2Fodboldskole i Vollsmose. Fra på mandag trækker 85 børn i fodboldtøjet, når fodboldskolen endnu engang løber af stablen.

  Tekst: Signe Lene Christiansen

  Når fodboldbanerne ved Camp U fra på mandag vrimler med børn mellem seks og 14 år, er det ikke kun drenge, der løber efter bolden. Get2Fodboldskole har i år flere piger tilmeldt end nogensinde før. Ud af de 85 børn, der deltager, er 24 af dem piger.

  - Det første år vi afholdte fodboldskolen, var der ikke en eneste pige med, og nu er vi oppe på 24. I takt med at flere børn generelt tilmelder sig fodboldskolen, kommer pigerne langt mere med, siger Maria Brumvig, der er skoleleder på Get2Fodboldskolen.

  - Pigerne kan jo sagtens spille fodbold, og det er vigtigt at vise, at de selvfølgelig også kan være med. Det er vigtigt, at pigerne kommer ud og bliver engageret i sport, fortsætter Maria Brumvig og peger på, at både drenge og piger får lærerige oplevelser om indsats, sociale relationer og fællesskab ud af ugen.

  På banen er man bare fodboldspiller
  Det er fjerde gang, at Get2Fodboldskole bliver afholdt i Vollsmose. Skolen følger samme koncept som de gængse fodboldskoler i DBU bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Formålet er at give børn i udsatte boligområder muligheden for en sommeruge fuld af oplevelser og at engagere dem i foreningslivet.

  - Det fantastiske ved fodboldskolen er, at alle bare er børn, der elsker fodbold. Det er komplet ligegyldigt, hvor vi kommer fra, og hvad vi tror på. Vi er bare fodboldspillere. På den måde kan idræt - og i det her tilfælde fodbold - samle mennesker på tværs, og det er der brug for især i udsatte boligområder, siger Maria Brumvig. Hun fremhæver, at alle er velkomne til at kigge på og spille lidt med, når fodboldskolen fylder grønsværen fra mandag til torsdag i næste uge.

   

   

   

   

   

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv