Vollsmose er ideel, når zombierne kommer

  19. april 2017 Vollsmose Avisen

  Martin Schjönning fra Bøgeparken har netop udgivet sin tredje horror-roman ’Kværnen’. Han har fundet inspiration fra Vollsmose til nogle af bogens helte og hovedpersoner.

  Tekst: Signe Lene Christiansen

  En tjetjener, en afghaner, en inder og en somalier. Det er nogle af de hovedpersoner, der forsøger at klare sig i et samfund, hvor zombier i massevis udgør en konstant trussel mod de mennesker, der har overlevet dommedag. De sidste rester af menneskeheden i Martin Schjönnings nye roman ‘Kværnen’ er en mangfoldig gruppe, og inspirationen til persongalleriet kommer fra forfatterens egen baghave.

  - Jeg finder inspiration i Vollsmose. Til denne bog er jeg blevet inspireret af befolkningen herude, hvor vi er et varieret udbud af menneskeheden, der fungerer helt fint sammen, fortæller Martin Schjönning, der bor i Bøgeparken.

  Blev politisk alligevel
  Ifølge forfatteren er den illustrerede zombiefortælling en god blanding af uhygge, kærlighed, psykologiske portrætter og splat med en portion samfundskritik oveni.

  - Bogen kritiserer vores nuværende samfund ved at vise, hvordan overleverne klarer sig, fordi de ikke gør forskel på folk baseret på hudfarve og religion. Gruppen af overlevere, som bogen følger, kommer fra hele verden og har overlevet, fordi de respekterer hinandens forskelligheder, siger Martin Schjönning og forklarer, at hans udgangspunkt for at skrive bogen egentlig ikke var politisk.

  - Men jeg tænkte på, hvem der ville overleve i et apokalyptisk samfund fuld af zombier. Det er mennesker, der har krydset Middelhavet i en lille gummibåd, nok mere egnet til end en lokal it-mand, fordi de har håndteret store kriser før.

  En befolkning med ressourcer
  Selv ser Martin Schjönning bogens gruppe af overlevere som et symbol på, at vi i dag ikke gør brug af de menneskelige ressourcer, samfundet har til rådighed. De fleste ‘indfødte europæere’ i ’Kværnen’s tyske univers er da også blevet til zombier, fordi de ikke var forberedt på overlevelsessituationen, forklarer Martin Schjönning og fortæller:

  - Mens jeg skrev ’Kværnen’ tænkte jeg også på, at Vollsmose ville være et optimalt sted at være, når zombierne kommer. Her er grønne områder, der kan omdannes til landbrug, boliger, der kan klare alt, og en befolkning der kan klare sig under svære vilkår, og som har mange ressourcer.

  ‘Kværnen’ udkom den 24. marts på forlaget Calibat.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv