Fyns Politi: Anmeld eller grib ind ved dyremishandling

  19. april 2017 Vollsmose Avisen

  Intet tyder på, at dyremishandling er mere udbredt i Vollsmose end andre steder. Men oplever man noget, skal det naturligvis anmeldes som alle andre ulovligheder, understreger politiet.

  Tekst: Maja Bach Løvstrup

  En tidligere beboer i Vollsmose har udtalt til TV2 Fyn, at hun har oplevet, at børn har stået bag grov mishandling af katte i Vollsmose. Ifølge politiets statistikker tyder intet dog på, at det foregår i større skala i Vollsmose end andre steder.

  - Vi har haft 304 skarpe sager på Fyn siden 2012, hvoraf fire peger ind i Vollsmose, fortæller politikommissær Johnny Schou og understreger, at statistikken er lavet på baggrund af sager, hvor der har været tilstrækkeligt bevismateriale til at lave en sagsbehandling.

  Brug for bevismateriale
  Han anerkender dog, at der kan være sager, som politiet aldrig hører om. Men netop derfor er det ifølge Johnny Schou vigtigt, at man som vidne tager ansvar og hjælper politiet med at få tilstrækkeligt bevismateriale, når man ser og oplever mishandling af dyr.

  - Det er ikke nok, at man sender et billede ind af et tilskadekommet dyr, for det fortæller intet om hændelsesforløbet. Det kan jo være en kat, der er blevet kørt ned. Vi har brug for en beskrivelse fra et vidne og selvfølgelig gerne oplysninger om, hvem der står bag, og gerne fotodokumentation, siger Johnny Schou.

  Råb op og tag ansvar
  Johnny Schou understreger også, at voksne beboere i Vollsmose bør tage ansvar og tale med deres børn.

  - Jeg vil opfordre forældre til at tale med deres børn om, hvordan man skal behandle dyr. Og bliver man selv vidne til deciderede mishandlinger, har man en pligt til at råbe op og gribe ind. Det er det, der vil have den største effekt både her og nu og på lang sigt, slutter Johnny Schou.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv