Vollsmose samler ind til kampen mod kræft

  15. marts 2017 Vollsmose Avisen


  Maibritt Bendtsen har været ramt af kræft to gange. Nu er hun med til at sætte fokus på sygdommen, når hun igen i år står bag indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse i Vollsmose.
   

  Tekst: Signe Bache
  foto: Jørgen Gregersen, borgerfotograf

  Hver tredje rammes af kræft. Det er en trist statistik, og Maibritt Bendtsen - der bor sammen med sin mand i Slåenhaven - er desværre en del af den. Hun har haft brystkræft to gange, men er begge gange blevet kræftfri efter behandling og sideløbende støtte hos Kræftens Bekæmpelse.

  Vil gerne hjælpe andre
  Gennem Kræftens Bekæmpelse fik hun blandt andet tilbudt samtaler med en psykolog og blev invitereret indenfor i forskellige støttegrupper. Derfor engagerer hun sig nu i arbejdet med at give andre samme muligheder for støtte.

  - Jeg tror ikke, der findes nogen, der ikke har haft kræft inde på livet på den ene eller den anden måde. Enten fordi de selv har været syge, eller fordi én i familien eller vennekredsen har været ramt. I sådan en situation betyder det meget, at der er et sted som Kræftens Bekæmpelse, hvor man kan få hjælp, hvad enten man er patient eller pårørende, fortæller Maibritt Bendtsen.

  Brug for flere indsamlere
  Sammen med Abu Sultan fra Egeparken og Mumtaz Khan, der tidligere har boet i Vollsmose, er hun i fuld gang med at organisere en lokal indsamling til Kræftens Bekæmpelse, når hele landet søndag den 2. april samler ind til fordel for foreningens arbejde for et liv uden kræft.

  Der er allerede flere beboere i Vollsmose, der har meldt sig som indsamlere. Men Maibritt Bendtsen opfordrer endnu flere til at hive et par timer ud af kalenderen, tage naboen under armen eller sit barn i hånden og hjælpe med at gøre en forskel for alle dem, der har kræftsygdommen tæt inde på livet.

  - Vi mangler især indsamlere i parkerne langs Vollsmose Allé og Åsumvej. Også selvom man kun har tid til at samle ind en time, så er det bedre end ingenting. Alt er med til at gøre en forskel, redde liv og give håb, siger Maibritt Bendtsen.

  Alle de penge, der samles ind ved landsindsamlingen den 2. april, går til at hjælpe kræftramte og deres pårørende samt til kræftforskning og forebyggelse af kræft. Patientstøtten er for eksempel fysioterapi, psykologhjælp og forskellige tilbud om selvhjælpsgrupper.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv