Fransk tærte med fersken

Alternativ billede tekst

Borgerjournalist og madentusiast er blevet inspireret af VM i fodbold til denne opskrift.

Selvom det ikke altid ser lige godt ud undervejs, kan det endelige resultat blive rigtig godt alligevel. Sådan var det lidt med fodboldlandsholdets kamp mod Frankrig:  Det var ikke ret kønt, men vi fik det resultat, vi skulle. Det samme kan måske siges om denne opskrift på en fransk sommertærte. Det er en nem tærte, der ikke ser ud af meget. Men resultatet er faktisk lige så godt som en uafgjort kamp mod Frankrig. Til denne kage kan man bruge de fleste slags faste stenfrugter såsom abrikoser, blommer eller ferskner. Jeg brugte ferskner, og den blev rigtig lækker. VM i fodbold er en god anledning til kulinariske udfordringer og udforskning af andre køkkener. Måske der nu skal spises noget lækkert kroatisk mad som cobanac eller cevapcici.

God sommer og velbekomme!

Det skal du bruge:
1 portion tærtedej
125 g marcipan
50 g blødt smør
2 æg
600 g abrikoser, blommer eller ferskner
1 æg til pensling
Rørsukker

Sådan gør du: Sæt ovnen på 200 grader. Rul dejen – enten hjemmelavet eller færdigkøbt – ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Ælt marcipan og smør sammen. Rør æggene i. Fordel marcipancremen midt på dejen. Lad den yderste kant på fem-seks centimeter være fri for creme.  Skær frugten over og fjern stenene. Læg frugten ned i cremen. Fold kanten af dejen pænt ind omkring fyldet. Pensl dejkanten med æg og drys med sukker. Bag tærten midt i ovnen i 25-30 minutter. Tag den ud og afkøl den på en rist.